Δευτέρα 23.05.2022

Διευθύντρια σχολείου δάγκωσε παιδί με αυτισμό – Αυτό είναι το παράπονο της μητέρας του 11χρονου

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι η διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Άρτας δάγκωσε 11χρονο μαθητή με αυτισμό, επειδή το παιδί της τράβηξε τα μαλλιά. Η μητέρα του 11χρονου κατέθεσε μήνυση κατά της Διευθύντριας.

“Την περασμένη Τρίτη, όταν πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο, είδα με έκπληξη ότι αυτό έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του” ανέφερε η μητέρα του 11χρονου στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα maxitisartas.gr. “Ρώτησα τη δασκάλα του γιου μου τί συνέβη, καθώς το παιδί μου όταν έφυγε το πρωί από το σπίτι μας δεν έφερε κάποιο τραύμα. Η ίδια μου απάντησε ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η Διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της. Η έκπληξή μου συνεχίστηκε όταν έφτασα σπίτι μας και άλλαξα ρούχα στο γιο μου, και πήγα να τον κάνω μπάνιο, όπου εκεί, κατεβάζοντας τη φόρμα του, είδα μια τεράστια μελανιά – δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του, μάλιστα πρόκειται για μια μελανιά όπου φαίνονται ίχνη δοντιών. Αυτό με έκανε αμέσως να καταλάβω ότι κάποιος δάγκωσε τον γιο μου δυνατά στο σημείο αυτό” εξήγησε.

“Ο γιος μου είναι αυτιστικό παιδί και η συνομιλία μαζί του για να μου εξηγήσει τι συνέβη δεν είναι εύκολη, το μόνο που μου είπε είναι ότι «έπαθε μίμι». Επικοινώνησα τότε με τη δασκάλα του σχολείου, ρωτώντας την εάν γνώριζε κάτι για το συμβάν. Η ίδια μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη Διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου. Και πράγματι αμέσως η Διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι η ίδια δάγκωσε τον γιο μου για να τον απομακρύνει από κοντά της επειδή της τραβούσε τα μαλλιά . Εγώ εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να μου αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο μου. Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα, σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών;” πρόσθεσε η μητέρα του παιδιού.

«Η μητέρα μήνυσε συγκεκριμένο πρόσωπο, γιατί η ίδια της κατήγγειλε τις πράξεις που η ίδια έκανε. Η μητέρα λέει ότι η εκπαιδευτικός της μετέφερε το εξής, ότι το παιδί ήταν ζωηρό και της τράβηξε τα μαλλιά. Το παράπονο της μάνας αυτής είναι το πως αντέδρασε μία εκπαιδευτικός που είναι σε ένα σχολείο που έχει εμπειρία στη διαχείριση παιδιών με αυτισμό. Αυτό είναι το παράπονό της» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας του 11χρονου, Κωνσταντίνος Τράμπας,

Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ