Δευτέρα 15.07.2024

Διασύρουν και απειλούν μαθητές στο Instagram – Μητέρα κατέθεσε μήνυση για να σταματήσει το bullying

«Ο Γιάννης θα φάει τρελό ξύλο». «Ο Νίκος έχει βιάσει δυο κοπέλες». «Η Μαρία κερατώνει το αγόρι της». «Ο Κώστας είναι ομοφυλόφιλος και θέλει τον Γιώργο». Αναρτήσεις σε αυτό το ύφος αλλά και χειρότερες κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο σε σελίδα στο Instagram, εκθέτοντας, συκοφαντώντας και κάποιες φορές απειλώντας ακόμα, μαθητές λυκείων των Χανίων.

Η κατάσταση αυτή έγινε αντιληπτή τον Μάρτιο από μία μητέρα που έμαθε από την κόρη της ότι «πρωταγωνίστησε» σε μια τέτοια ανάρτηση, όπου οι διαχειριστές της σελίδας υποστήριζαν δημοσίως ότι απατάει το αγόρι της. Αργότερα, ασχολήθηκαν και με την άλλη κόρη της, σε άλλη ανάρτηση.

Τότε, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ανέφερε το περιστατικό στο stop-bullying.gov.gr, το οποίο είναι πλατφόρμα καταγραφής τέτοιων περιστατικών.

Στο μεταξύ όμως οι αναρτήσεις συνεχίζονται και είναι προφανές ότι αυτού του είδους η δράση δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ανενόχλητη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αναρτήσεις αφορούν μαθητές που φοιτούν σε διάφορα σχολεία των Χανίων και δεν επικεντρώνονται μόνο σε ένα. Ενδεικτικά, αφορούν περιοχές όπως ο Κουμπές, η Αμπεριά κ.α. Θεωρείται δεδομένο ότι πίσω από τη σελίδα βρίσκονται κάποιοι συνομήλικοι των θυμάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ