Κυριακή 17.10.2021

Διάστημα: Νέο ρεκόρ ταυτόχρονης παρουσίας 14 ανθρώπων – Δείτε φωτογραφίες των αστροτουριστών» του Inspiration 4

Τα 14 άτομα βρίσκονται στο διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές, σε αντίθεση με το προηγούμενο ρεκόρ του 2009, όταν είχαν στριμωχτεί 13 αστροναύτες στον ΔΣΣ

Περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σήμερα ταυτόχρονα στο διάστημα -συνολικά 14- από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, δημιουργώντας έτσι ένα νέο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το τετραμελές πλήρωμα των ερασιτεχνών αστροναυτών (δύο ανδρών και δύο γυναικών) της αποστολής Inspiration 4 της εταιρείας Space X ήρθαν να προστεθούν στο επταμελές πλήρωμα της αποστολής 65 του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΣΣ) και στο τριμελές πλήρωμα του υπό ανάπτυξη κινεζικού διαστημικού σταθμού Σεντσού-12.

Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήταν η παρουσία 13 ανθρώπων στο διάστημα το 2009, οι οποίοι είχαν στριμωχτεί όλοι στον ΔΣΣ. Φέτος, όμως, οι 14 έχουν βρεθεί στο διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές.

Εικόνες από το ταξίδι των διαστημικών τουριστών

Συναρπαστική ήταν η πρώτη μέρα του πληρώματος του Inspiration 4 στο διάστημα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του επίσημου λογαριασμού της «τουριστικής» αποστολής στο Twitter.

Οι αστροτουρίστες «ολοκλήρωσαν περισσότερες από 15 περιστροφές γύρω από τον πλανήτη Γη από την εκτόξευση και έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τον γυάλινο θόλο Dragon», επισημαίνεται στο tweet, το οποίο συνοδεύουν φωτογραφίες του πληρώματος των ερασιτεχνών αστροναυτών σε… μεγάλα κέφια.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Protothema με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ