Παρασκευή 24.03.2023

Διαμαρτύρονται για την τουριστική ζώνη Καρφά- Αγ. Ερμιόνης- Μ. Λιμνιώνα οι επαγγελματίες

Διογκώνονται τα προβλήματα στην τουριστική περιοχή του Καρφά- Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως επισημαίνεται οι επισκέπτες κατά τις ημέρες των Αποκριών συνάντησαν και πάλι «εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης», όπως φώτα που δεν ανάβουν ακόμα και στην κεντρική οδό ή τον πεζόδρομο, κατασκουριασμένα φωτιστικά σώματα προηγούμενων δεκαετιών, δέντρα ξερά και με κλαδιά εντός πεζοδρομίου, παρατημένες στάσεις και άλλες παρόμοιες εικόνες.
“Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στις οποίες θα κληθούν πάλι οι επαγγελματίες της περιοχής να αντιμετωπίσουν και να απολογηθούν προς τους επισκέπτες-πελάτες τους λες και αυτοί έχουν την ευθύνη της εμφανιζόμενης κατάστασης”, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζουν, “… αλυτο παραμένει, εδώ και 3 χρόνια το θέμα της ΕΤΑΔ παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις για διευθέτηση του θέματος από τον Υπουργό κ. Μηταράκη”. Θυμίζουμε ότι από το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι καταστηματάρχες αδυνατούν να νοικιάσουν από τον Δήμο τον αιγιαλό και την παραλία του Καρφά και έρχονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων εξαιτίας της μεγάλης χρονικής καθυστέρησης των συμβολαίων που συνάπτουν με την ΕΤΑΔ, χωρίς να είναι υπαιτιότητα δική τους.

Επίσης ο Σύλλογος τονίζει “την ελλιπέστατη οδική σήμανση που υπάρχει στην περιοχή του Κονταρίου που είναι σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και την επικίνδυνη κατάσταση με τα οδικά έργα στην περιοχή του αεροδρομίου”.

“Προσπάθειες γίνονται, ώστε να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν της Χίου και παράλληλα να προσελκυστούν επενδύσεις οι οποίες θα λειτουργήσουν ευεργετικά και στην απασχόληση. Όμως από την άλλη, διαπιστώνουμε διόγκωση των προβλημάτων που αφορούν άμεσα τον τουρισμό και την εικόνα του νησιού που βγαίνει προς τα έξω και τους (αν)αρμόδιους αντί να ασχοληθούν με την λύση τους, να είναι άφαντοι”, καταλήγει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ