Τετάρτη 29.03.2023

Διαμαρτυρία Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου για τα πειραματικά σχολεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, 8/3, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου διοργανώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Διαμαρτύρεται για την μετατροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε Πειραματικό, παρά την αντίθεση θέση εκπαιδευτικών και γονέων. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών θα συνεχίσει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Βουνακίου.

«Η πολιτική της υποβάθμισης της παιδείας, της υγείας, των μεταφορών οδηγεί κάθε φορά σε τραγικά δυστυχήματα με απώλειες ζωών. Το ζήσαμε άλλωστε πριν λίγους μήνες στις Σέρρες με τον άδικο χαμό μαθητή, το έχουμε ζήσει και στη Χίο με τους σοβάδες να πέφτουν, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, με τα σεισμόπληκτα σχολεία να μένουν ακόμα άφτιαχτα.
«Αντί να φροντίσουν την ασφάλεια των παιδιών μας και τη δική μας έξω αλλά και μέσα στα σχολεία, αντί να επισκευάσουν τα παλιά σχολικά κτίρια, να φτιάξουν καινούρια, να κάνουν συστηματικούς αντισεισμικούς ελέγχους και ελέγχους πυρασφάλειας, η κυβέρνηση νοιάζεται να φτιάξει τα «τέλεια» σχολεία διαχωρίζοντας τους μαθητές σε “καλούς” και “κακούς”.
Δε θα το επιτρέψουμε! Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα του αγώνα!», 
καταλήγει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ