Παρασκευή 29.09.2023

Δέσποινα Γερουλάνου: Το «αντίο» του Μουσείου Μπενάκη – «Το χαμόγελο και η ανθρωπιά της θα μείνουν ανεξίτηλα»

Την Πέμπτη, σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία της

Την Πέμπτη, σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα τελεστεί η κηδεία και η αποτέφρωση της σορού της Δέσποινας Γερουλάνου που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το Μουσείο Μπενάκη εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου και υπογραμμίζει: «Το φως της παρουσίας της, το χαμόγελο και η βαθιά ανθρωπιά της αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο Μουσείο και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι την γνώρισαν και σε κάθε μέλος της οικογένειας του Μουσείου Μπενάκη».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Η Διοικητική Επιτροπή και το προσωπικό του Μουσείου Μπενάκη, εκφράζουν τη βαθύτατή τους οδύνη για την απώλεια της Δέσποινας Γερουλάνου, μέλους της Διοικητικής Επιτροπής του Ιδρύματος. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια σφράγισε με την προσφορά της την πορεία και το έργο του Μουσείου, αγγίζοντας με την ακαταπόνητη εργατικότητά της και το κοινωνικό της έργο, πολλούς συνανθρώπους μας. Ως δημιουργική δύναμη των Πωλητηρίων του Μουσείου, στήριξε τεχνίτες και δημιουργούς του ελλαδικού χώρου. Οι γνώσεις και η αισθητική της βοήθησαν να μείνουν ζωντανές πολλές παραδοσιακές τεχνικές.

Το φως της παρουσίας της, το χαμόγελο και η βαθιά ανθρωπιά της αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο Μουσείο και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι την γνώρισαν και σε κάθε μέλος της οικογένειας του Μουσείου Μπενάκη».

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ