Τη μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών – 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ)- της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός που συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά ανέφερε ότι θα υπογραφεί ΚΥΑ για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ακόμα τόνισε ότι «εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρούν».

«Η πολιτεία είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι οι ενέργειες για προμήθεια νέων αεροσκαφών κα αναβάθμιση υπαρχόντων θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Δένδιας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για ό,τι κάνουν για την πατρίδαΌπως είπε η αποστολή των πληρωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί επαγγεματισμό, γενναιότητα και αυταπάρνηση. Τόνισε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε και με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Πρόσθεσε ότι από το 1977 χάθηκαν 19 ιπτάμενοι «τους οποίους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε» τους οποίους κατονόμασε έναν προς ένα.

«Η προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας είναι συνεχής», προσθέτει.

Πηγή: cnn.gr