Τετάρτη 22.03.2023

Δελτίο Τύπου του Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν. για το δυστύχημα στην Τέμπη

Το ατύχημα που συνέβη στην Τέμπη έχει συγκλονίσει ολόκληρο το πανελλήνιο και αποτελεί ένδειξη για το τι μπορεί να συμβεί όταν μια σειρά διαδικασιών, σε συνδυασμό με ανθρώπινο λάθος, δεν τηρηθούν σωστά με αποτέλεσμα να διακινδυνευτεί η ασφάλεια των επιβαινόντων. Αυτό είναι κάτι που εμείς ως στελέχη της ναυτιλίας ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω του ιδιαίτερου βάρους και ευθύνης που περιλαμβάνει το επάγγελμα μας.
Σε αυτό το σημείο μάλιστα οφείλουμε να απονέμουμε τα συγχαρητήρια μας στον 20χρονο δόκιμο μηχανής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, οποίος ανέλαβε τη θαρραλέα πρωτοβουλία και αψηφώντας τον κίνδυνο, κατάφερε να σπάσει το τζάμι στο δεύτερο βαγόνι και να σώσει 10 ανθρώπους. Το γεγονός αυτό είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη των ικανοτήτων των στελεχών του εμπορικού ναυτικού στο να διαχειρίζονται κρίσεις ακόμη και εκτός του επαγγελματικού τους χώρου.
Οι σκέψεις όλων μας όμως είναι φυσικά με τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά οδυνηρή κατάσταση. Συμμετέχουμε στον πόνο τους και ευχόμαστε να βρεθούν άμεσα οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ