Κυριακή 17.10.2021

Δέκα μαθητές έκαναν κατάληψη σε γυμνάσιο στο Γαλάτσι – Την έσπασε ο δήμαρχος (βίντεο)

«Οι καταληψίες δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς – Εξω από το σχολείο περίμεναν 200» ανέφερε ο Γιώργος Μαρκόπουλος ο οποίος πήγε στο 5ο Γυμνάσιο και έσπασε το λουκέτο

όλις μια εβδομάδα είχε λειτουργήσει το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου όταν μια μικρή μερίδα μαθητών αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και να το κλείσουν διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις, να γίνει προμήθεια αντισηπτικών ενώ έκαναν λόγο και για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών!

Το σχολείο ήταν από τη Δευτέρα κλειστό καθώς οι καταληψίες είχαν φράξει την είσοδο και εμπόδιζαν την προσέλευση μαθητών και καθηγητών. Ωστόσο η κατάληψη έληξε σήμερα όταν ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος  ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου για τα τεκταινόμενα στο σχολείο.

Ο κ. Μαρκόπουλος έφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μέσα στο σχολείοόπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους  ανακάλυψε 4 όλους και όλους καταληψίες, που όπως σημείωσε, δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

Δείτε το βίντεο με τον δήμαρχο να βάζει τέλος την κατάληψη

“Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο, δήλωσε επίσης ο Δήμαρχος Γαλατσίου. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα”.

“Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις λίγες ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους”, ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ