Σάββατο 01.10.2022

Δ.Μάντζος: Η ΝΔ βλέπει τους πολίτες ως πελάτες, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: Η ΝΔ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε ότι δεν αυτό δεν θα περιοριστεί στο φλέγον ζήτημα της παρακολούθησής του, τονίζοντας παράλληλα ότι «για εμάς θεσμικό ζήτημα της παραβίασης του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου έρχεται μαζί με το πρόβλημα της κοινωνικής ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ευημερία και προφανώς δεν υπάρχει ευημερία των πολιτών χωρίς Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος, στη συνέχεια, στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «franchise του ΣΥΡΙΖΑ» και τους πολίτες «πελάτες», ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε: «Βλέπετε τους πολίτες ως πελάτες; Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Έχετε μάθει να αντιμετωπίζετε την εξουσία ως λάφυρο και ιδιοκτησία και μοιράζετε επιδόματα απλώς και μόνο για να εξαγοράσετε την ευμένεια των πολιτών. Αυτό κάνατε στη ΔΕΘ. Για εμάς οι πολίτες δεν είναι πελάτες. Είναι δίπλα μας και περιμένουν λύσεις και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Όταν, λοιπόν, ο κ. Ρωμανός απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να βλέπει δίπλα μας τους Έλληνες πολίτες και την αγωνία τους».

Η συζήτηση περιστράφηκε, έπειτα, στο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής να υπενθυμίζει το χρονικό αυτής επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο το ζήτημα της καταστροφής του φακέλου. Όταν παραγγέλθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, οι διαδικασίες θα έφταναν μέχρι κάποιο σημείο μέσα στον Οκτώβριο – Νοέμβριο. Με τον τραγικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά, παρατάθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου και έτσι χρειάστηκε η παράταση της παρακολούθησης. Για να παραταθεί, όμως, η παρακολούθηση, έπρεπε να υπάρχει νέος εθνικός λόγος. Και τέτοιος λόγος έπρεπε να υπάρχει μόνο αν η πρώτη παρακολούθηση είχε φέρει κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα. Επειδή αυτό φυσικά δεν συνέβη, καταστράφηκε ο φάκελος στο σύνολό του, για να μη φανεί ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος για την παράταση της παρακολούθησης!».

Στη συνέχεια ο Δ. Μάντζος σημείωσε ότι «την ίδια περίοδο υπάρχει και το Predator, το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη τις τελευταίες ημέρες συζητά ανοιχτά, χωρίς ταμπού, χωρίς τις φοβίες με τις οποίες ο δημόσιος διάλογος γίνεται στη χώρα μας. Υπάρχουν ιδιώτες δίπλα ή κατά παραγγελία ή με την ανοχή της ΕΥΠ, που λειτούργησαν το σύστημα αυτό, για να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην ιδιωτική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εικόνα».

Απαντώντας εκ νέου στο γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επιχειρεί να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε πως «αυτή η κασέτα της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ, πρέπει να σταματήσει γιατί τους εκθέτει. Τους εκθέτει θεσμικά και νομικά. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος θεσμικός, ενημέρωσης, του Νίκου Ανδρουλάκη και των πολιτών, παρά μόνο η Βουλή. Χωρίς ομερτά, χωρίς νόμο της σιωπής και χωρίς απειλές στους μάρτυρες».

Σχολιάζοντας, τέλος, την άποψη του κ. Ρωμανού ότι ο Νίκος Ανδορυλάκης εξέθεσε τη χώρα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δημήτρης Μάντζος σύστησε στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ «να διαβάσει πολύ προσεκτικά την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη. Δεν υπάρχει καμία έκθεση της χώρας. Τη χώρα την εκθέτει ο «Κυβερνήτης» Μητσοτάκης και οι πρακτικές του. Μιλήσαμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, στο σύνολο της Ευρώπης. Ας δουν και τη στάση των Ευρωβουλευτών του κ. Μακρόν και όλων των Ευρωβουλευτών πλην του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και μετά ας προβληματιστούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ