Τρίτη 23.04.2024

Χρήστος Σπίρτζης: Βαριά υπερβολική η τοποθέτηση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς – Δείτε βίντεο

Σχετικά με τα Τέμπη ανέφερε ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»

Ως «υπερβολή» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει πρόωρες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί είπε: «Νομίζω ήταν μια βαριά υπερβολική η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκης αλλά και αυτά που έχουν γίνει από εκεί και πέρα είναι βαριά». Σχετικά με τα Τέμπη ανέφερε ότι «έχουν μαζευτεί 1,5 εκατ. υπογραφές για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν για το δυστύχημα στα Τέμπη περί αλλοίωσης των ηχητικών ντοκουμέντων των συνομιλιών του σταθμάρχη ο κ. Σπίρτζης επισήμανε πως η κυβέρνηση «πρέπει να τεκμηριώσει με κάθε τρόπο ότι οι ευθύνες περιορίζονται στο ανθρώπινο λάθος, δηλαδή μεταξύ των δύο μηχανοδηγών και του σταθμάρχη». «Να μας πουν ποιος είχε πρόσβαση στην μαγνητοταινίες, και ποιος επέλεξε συγκεκριμένα τμήματα αυτών των συνομιλίων να τα δώσει στη δημοσιότητα» επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 86, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως δεν το έκανε για να πιέσει τον κ. Καραμανλή. «Δεν με νοιάζει να πιέσω καθόλου τον κ. Καραμανλή, πιέζεται από μόνος του όπως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν ευθύνη ή δεν έχουν και εμπλέκονται σε αυτό» είπε. Ερωτηθείς αν ο ίδιος αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης επισήμανε πως «έκανα ό,τι μπορούσα» επισημαίνοντας πως η σύμβαση παραδόθηκε στο 74%.

«Δεν αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο όταν είχαμε μια σύμβαση που ήταν διάτρητη, έλλειπαν υλικά, δεν παράγονταν υλικά εδώ και 15 χρόνια, δεν υπήρχαν ανταλλακτικά, δεν υπήρχαν προδιαγραφές ασφαλείας» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης καταλήγοντας πως και ο ίδιος πρέπει να διερευνηθεί αν έχει ευθύνη.
Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ