Τετάρτη 28.07.2021

Χρήστος Παππάς: Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Δομοκού – Ποιόν «έδειξε» για συγκάτοικο στο κελί του

Χρήστος Παππάς: Σε καμία περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ δεν πιστεύει του ισχυρισμούς του φυγόποινου πρώην βουλευτή και υπαρχηγού του της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως σκόπευε να παραδοθεί σε λίγο καιρό.

Αντίθετα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Kαραμήτρου στο OPEN, οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο Παππάς οργάνωνε μεθοδικά τον τρόπο με τον οποίο θα δραπέτευε από τη χώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παππάς σκόπευε να φύγει στο εξωτερικό. Όπως τονίζουν μάλιστα αξιωματικοί της Αστυνομίας, ο Παππάς δε θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό ακόμα μέσα στο διαμέρισμα και υποστηρίζουν πως δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του και σε χώρες του εξωτερικού.

 

Χρήστος Παππάς: Επικοινωνούσε με επιστολές

Παρόλο που έμεινε για 9 μήνες κλεισμένος μέσα στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, ο Χρήστος Παππάς είχε βρει τρόπο να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είχε στείλει επιστολές σε συγγενείς ή φίλους, μέσω ταχυδρομείου.

Ωστόσο, η διαδικασία που ακολούθησε για να στείλει μία επιστολή ήταν καλά μελετημένη. Σύμφωνα με το OPEN, αρχικά κάποιο άτομο άφηνε κάπου έναν φάκελο, από εκεί τον παραλάμβανε κάποιος άλλος, ο οποίος τελικά τον ταχυδρομούσε στον παραλήπτη που ήθελε ο Παππάς. Κάποια στιγμή και η γυναίκα από την Ουκρανία, στης οποία το διαμέρισμα βρέθηκε ο Παππάς, είχε ταχυδρομήσει έναν τέτοιον φάκελο.

Αυτή η επικοινωνία, μέσω επιστολών αιτιολογεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και την ψυχραιμία την οποία επέδειξε η οικογένεια του Παππά, όλους αυτούς τους μήνες.

Η πρώτη «απαίτηση» του Παππά

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού, καθώς ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού, τρία περιπολικά συνόδευαν την κλούβα. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ και θα φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένο χώρο για 14 ημέρες, ενώ μετά θα αποφασιστεί σε ποιο κελί θα εκτίσει την ποινή του, αλλά και αν θα βρίσκεται μαζί με κάποιον άλλο κρατούμενο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη… απαίτηση του Χρήστου Παππά ήταν να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19. Ωστόσο, αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ