Δευτέρα 02.08.2021

«Χωρούσε στην παλάμη μου»: Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια

Ο μικρός Ρίτσαρντ, που όταν γεννήθηκε ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια και πλέον θεωρείται το πιο πρόωρο μωρό που επέζησε, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Ρίτσαρντ Σκοτ Γουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε πέντε μήνες πρόωρα -131 ημέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού- και οι γιατροί του πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρει.

Προετοίμασαν, μάλιστα, τους γονείς του για τα χειρότερα.

Η Μπεθ Χάτσινσον γέννησε τον μικροσκοπικό γιο της μετά από επιπλοκές στην κύησή της στο Νοσοκομείο Παίδων της Μινεσότα, που βρίσκεται στην Μινεάπολη.

Όταν γεννήθηκε, ο Ρίτσαρντ ήταν τόσο μικρός που οι γονείς του μπορούσαν να τον κρατήσουν σε μια παλάμη του χεριού τους.

Guinness Records / CNNi

«Όταν ο Ρικ (σ.σ. ο πατέρας του παιδιού) και η Μπεθ ενημερώθηκαν από την ιατρική ομάδα νεογνολόγων για το τι να περιμένουν με ένα τόσο πρόωρο μωρό, οι ειδικοί τους έδωσαν μηδενικό ποσοστό επιβίωσης» είπε η δρ. Στέισι Κερν, νεογνολόγος στο νοσοκομείο Παίδων της Μινεσότα.

«Γνώριζα ότι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του Ρίτσαρντ θα ήταν πολύ δύσκολες αλλά πίστευα πως εάν κατάφερνε να τις ξεπεράσει, ενδεχομένως να τα κατάφερνε» δήλωσε η ειδικός, όπως μεταδίδει το CNNi.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι γονείς του Ρίτσαρντ δεν μπορούσαν να διανυκτερεύουν μαζί του στο νοσοκομείο ούτε μπορούσαν να τον δουν οι υπόλοιποι συγγενείς του.

Οπότε οι γονείς του πήγαιναν κάθε μέρα στο νοσοκομείο για να είναι δίπλα του.

«Φροντίζαμε να είμαστε εκεί για να τον στηρίζουμε» είπε ο Ρικ στα Ρεκόρ Γκίνες, και συνέχισε:

«Νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε, επειδή ήξερε ότι μπορούσε να βασίζεται σε εμάς».

Τον Δεκέμβριο του 2020 και αφότου πέρασε έξι μήνες στο νοσοκομείο, ο Ρίτσαρντ πήγε για πρώτη φορά στο σπίτι με την οικογένειά του.

Guinness Records / CNNi

«Η ημέρα που πήρε εξιτήριο από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο Ρίτσαρντ ήταν πολύ ιδιαίτερη. Θυμάμαι να τον σηκώνω από την κούνια του και να τον κρατάω στην αγκαλιά μου με δάκρυα στα μάτια» είπε η Κερν, και συνέχισε:

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν το ίδιο αγοράκι που κάποτε ήταν τόσο άρρωστο, που φοβόμουν ότι δεν θα κατάφερνε να κρατηθεί στη ζωή. Το ίδιο αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη μου, με δέρμα τόσο διάφανο που μπορούσα να δω κάθε πλευρό και κάθε αγγείο μέσα στο μικροσκοπικό του σωματάκι. Δεν μπόρεσα να κρατηθώ: τον έσφιξα και του είπα πόσο υπερήφανη ήμουν για αυτόν».

Στις 5 Ιουνίου, ο Ρίτσαρντ γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τα τρία τους σκυλιά.

«Είναι απίστευτο. Είμαστε ακόμη έκπληκτοι. Αλλά είμαστε χαρούμενοι. Είναι ένας τρόπος για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τις πρόωρες γεννήσεις» είπε η μητέρα του Μπεθ, ερωτηθείσα για το Ρεκόρ Γκίνες που κατέκτησε ο γιος της.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ