Σάββατο 01.10.2022

Χίος: Συναυλία τζαζ στο Μουσείο Μαστίχας και θεατρικές εκδηλώσεις στο νησί

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, παρουσίασε χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου (στις 9.00 μ.μ.), συναυλία τζαζ μουσικής, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, με το «Tania Giannouli Trio».
Η πιανίστα και συνθέτρια Τάνια Γιαννούλη, άφησε το δικό της μουσικό αποτύπωμα αντλώντας έμπνευση από διαφορετικές μουσικές: κινηματογραφική, σύγχρονη μουσική δωματίου, πλήρως αυτοσχεδιαστική, τζαζ και έθνικ. Μαζί της ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι).
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου (3-13 Αυγούστου στη Χίο).
Η είσοδος ήταν δωρεάν.

Θεατρική παράσταση στα Θυμιανά
Μια τρυφερή κωμωδία βουτηγμένη όμως στην… παρανομία είναι το έργο “Χαβιάρι και φακές” των Σικελών συγγραφέων Τζούλιο Σκαρνάτσι και Ρέτζο Ταραμπούζι, που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών.

Το έργο, σε σκηνοθεσία Ευγενίας Ασλανίδη, παρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ.
Είσοδος: Ήταν εθελοντική συνεισφορά.

Παράσταση performance για τη Frida Kahlo

Η Θεατρική Ομάδα «Παρασκήνιο 18» παρουσιάζει μια παράσταση performance για τη ζωή της θρυλικής Frida Kahlo με τίτλο «Πόνος και Πάθος».
Η σκηνοθεσία είναι της Λένιας Ξενάκη και της Μαρίζας Καραθύμιου και στο ρόλο της Frida Kahlo η Μαρία Παπαντωνάκη και η Αναστασία Μπουκουμάνη (στη νεαρή ηλικία της ζωγράφου).
Το έργο παρουσιάστηκε χθες (10 Αυγούστου) στις 9.30 μ.μ., στο καφέ Ρόδι στην πόλη της Χίου.
Η είσοδος ήταν επίσης με εθελοντική συνεισφορά.

Παράκληση στην Παναγία Κρήνα

Παράκληση της Παναγίας στον βυζαντινό ναό της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στις 7.00 μ.μ.
Αποτέλεσε δε μια καλή ευκαιρία να επισκεφθούν όσοι ενδιαφέρονταν το συγκεκριμένο Ναό, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το μνημείο θα παρέμενε ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό μέχρι τις 9.00 μ.μ.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ