Σάββατο 01.10.2022

Χίος: Στο τελευταίο στάδιο τα “δίδυμα” Νηπιαγωγεία, 7ο και 11ο

Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των κτηριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τα 7ο και 11ο νηπιαγωγεία Χίου στην περιοχή του Αϊ Γιώργη Ορφανού στην πόλη της Χίου και σε δημοτικό οικόπεδο.
Τα δύο ξεχωριστά έργα που γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 1+1 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ και με αρχική έκπτωση ύψους 45%, έχουν καθυστερήσει σημαντικά λόγω νόμιμων όμως παρατάσεων.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιο. Κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στα “δίδυμα” νηπιαγωγεία ο αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να επισημάνει ότι οι μελέτες έγιναν από χιώτικα γραφεία, μετά από σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΕΤΑΧ.

Επίσης ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης τόνισε τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, κατάλληλους για μικρά παιδιά καθώς και το ότι στο έργο περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, όπου έχουν προβλεφθεί περί τις 70 θέσεις στάθμευσης.
Η περιοχή προσεγγίζεται από δύο πλευρές με στενούς όμως δρόμους, πιθανότατα όμως θα πρέπει η δημοτική αρχή να εξετάσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, τουλάχιστον τις ώρες που θα κινούνται οι γονείς για τη μεταφορά των παιδιών τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ