Δευτέρα 06.12.2021

Χίος: Παραίτηση δημοτικού συμβούλου φέρνει αλλαγή ισορροπιών υπέρ Δημοτικής Αρχής

Την παραίτησή του από Δημοτικός Σύμβουλος υπέβαλλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου ο Μάρκος Μεννής. Σύμφωνα με το έγγραφό που κατέθεσε, δεν αναφέρεται λόγος παραίτησης πέρα από το ότι έχει ενημερώσει η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει, «Συμμαχία αξιών», με επικεφαλής τον Κώστα Τριαντάφυλλο.

Από πλευράς του γραφείου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία έτσι ώστε την προσεχή Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος, ο επόμενος υποψήφιος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.
Πρόκειται για το Νίκο Ξύλα, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που φαίνεται ότι θα κάνει και τη μεγάλη ανατροπή υπέρ της Δημοτικής Αρχής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ξυλά μας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να πάρει αποστάσεις από την παράταξή του. Το πιθανότερο είναι έτσι να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του και να στηρίξει τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, που σήμερα διαθέτει 13 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41.
Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή θα έχει τον 14ο δημοτικό σύμβουλο, για να διαθέτει το 1/3 του συνολικού αριθμού των συμβούλων.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ