Τρίτη 23.04.2024

Χίος -Γιάννης Μαλαφής: Διάψευση επεισοδίου με στελέχη της ΑΑΔΕ

Τις δικές του εξηγήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του «πρώτου θέματος» που τον ενέπλεκε σε επεισόδιο με συνεργείο της ΑΑΔΕ, γιατί έκανε έλεγχο σε παραδοσιακό καφενείο στη Χίο.
Όπως σημειώνει διαπίστωσε ως πελάτης, ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των θαμώνων και εξέφρασε ευγενικά την απορία αν μια τέτοια μέρα, όπως η τσικνοπέμπτη, θα πρέπει ένα κατάστημα να «κλείνει» επειδή υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στον έλεγχο.
Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Μαλαφή είναι η ακόλουθη:

“Τσικνοπέμπτη μια μέρα που τα μαγαζιά εστίασης ευτυχώς δεν μπορούν να πάρουν ανάσα.
Είμαστε πελάτες σε κατάστημα στην αγορά και διαπιστώσαμε ότι δεν μας σερβίριζε. Εκεί πληροφορηθήκαμε, να σκεφτείτε ότι οι άλλοι πελάτες δεν πήραν χαμπάρι ότι έκανε έλεγχο συνεργείο του ΑΑΔΕ, αλλά δεν μπορούσε να τον ολοκληρώσει γιατί ο υπολογιστής τους δεν συνδεόταν με το κεντρικό σύστημα. Εξέφρασα τότε ευγενικά την απορία, αν μια τέτοια μέρα πρέπει και μπορεί να ΚΛΕΙΝΕΙ για μια ώρα σχεδόν μια επιχείρηση επειδή είχαν τεχνικό πρόβλημα τα συνεργία ελέγχου, χωρίς να ευθύνεται ο καταστηματάρχης. Δέχτηκαν το δίκαιο της παρατήρησης μου, η βλάβη τους στο μεταξύ αποκαταστάθηκε και συνέχισαν τον έλεγχο τους από τον οποίο μάλιστα διαπίστωσαν και επέβαλαν μια παράβαση. Τα υπόλοιπα που διάβασα και εγώ είναι φανταστικά, λυπάμαι”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ