Κυριακή 28.05.2023

Charlie Hebdo: Πυρά σε Ερντογάν στο νέο εξώφυλλο – Τον εμφανίζει να παθαίνει ηλεκτροπληξία σε μπανιέρα

«Μόνο η Μοίρα θα βοηθήσει να τον ξεφορτωθούμε» γράφει σε μακάβρια λεζάντα το σατιρικό περιοδικό – Αντιδράσεις στην Τουρκία

Οργή έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo που εμφανίζει γυμνό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα στην μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία πιάνοντας λάμπα που παραπέμπει στο σύμβολο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Στο εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού σατιρικού περιοδικού υπάρχει το εξής μήνυμα: «Μόνο η Μοίρα θα βοηθήσει να τον ξεφορτωθούμε».

charlie-hebdo
Το εξώφυλλο που αναφέρεται στον Ερντογάν και τον α’ γύρο των εκλογών στην Τουρκία, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας.
erdogan_2Ο Ερντογάν σε ομιλία του και πίσω φαίνεται σημαία με το σύμβολο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, χαρακτήρισε το περιοδικό «κουρέλι» και τόνισε ότι «στις 28/5, το έθνος μας θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση». «Αφού το κουρέλι του Charlie Hebdo έχει τρελαθεί τόσο πολύ αυτό σημαίνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.Το κακό μερικές φορές είναι έτσι. Οδηγεί το καλό. Μην ανησυχείς CH. Το έθνος μας στις 28 Μαϊου, θα σας δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή» δήλωσε ο Καλίν.

Από την πλευρά του, ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, έκανε λόγο για «ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο » που δείχνει ότι «η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους».

«Με το τελευταίο ανήθικο και απάνθρωπο σκίτσο κατά του προέδρου μας, το Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο πόσο αηδιαστικό είναι. Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του Προέδρου μας στις εκλογές της 14ης Μαΐου έκανε και αυτούς τους ανέντιμους να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους και να κάνουν εμετό από την μνησικακία και το μίσος τους. Απευθύνομαι το Charlie Hebdo και τα παράγωγά του: Ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να εκφοβίσετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορείτε να μας απομακρύνετε από τον δρόμο μας. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την ανηθικότητα και τους κοιτάμε με οίκτο στα μάτια καθώς αγωνίζονται σε αυτή την απόγνωση» σχολίασε ο Αλτούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ