Πέμπτη 11.08.2022

Χαλκιδική: «Έχουμε πίστη» λέει με αγωνία η μητέρα του 28χρονου Μάρτιν – Συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του γιου της

Το protothema.gr συνάντησε την οικογένεια του Μάρτιν – «Ήρθα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να βρω το παιδί μου» λέει η μητέρα – Ερευνες και από υποβρύχιο drone

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής για τον εντοπισμό του 28χρονου Μάρτιν ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, από τη στιγμή που βούτηξε μαζί με τους φίλους του στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η μητέρα του νεαρού από τη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με συγγενείς, έφτασαν στην βάση της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης ΟΦΚΑΘ στην Περαία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμαστούν και να ξεκινήσουν όλοι μαζί για τη Χαλκιδική. Η μητέρα του 28χρονου ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αμερική όπου διαμένει και έφτασε έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό από σήμερα να βρίσκεται στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του γιου της και να συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το protothema.gr βρέθηκε στην βάση ετοιμότητα και συνάντησε την μητέρα και τους συγγενείς του 28χρονου Μάρτιν. «Ξεκίνησα απο την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα για να πρσοπαθήσουμε να βρούμε το παιδί μου. Έχω τεράστια αγωνία και προσμονή. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθάνε. Και τις Αρχές αλλά και τους εθελοντές. Η ομάδα ΟΦΚΑΘ είναι απο την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστώ για όσα κάνουν. Έχουμε πίστη», ανέφερε η μητέρα του νεαρού protothema.gr.
28xronos-martin-xalkidiki-2
28xronos-martin-xalkidiki-3
28xronos-martin-xalkidiki-4
28xronos-martin-xalkidiki-6
28xronos-martin-xalkidiki-7
28xronos-martin-xalkidiki-8

Στην μάχη της έρευνας και το υποβρύχιο drone

Στις 09.30 οι εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ βγαίνουν από τη βάση τους στην Περαία, μαζί με τους γονείς και του συγγενείς του 28χρονου και ξεκινούν να φορτώνουν στα αυτοκίνητα τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες που θα γίνουν σήμερα. Περίπου στις 11 το πρωί, εκτιμάται ότι ο καιρός θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί και το σύγχρονο υποβρύχιο drone της ομάδας που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες καθώς μπορεί να φτάσεις έως και τα 100 μέτρα σε βάθος.
28xronos-martin-xalkidiki-9
28xronos-martin-xalkidiki-10
28xronos-martin-xalkidiki-11
28xronos-martin-xalkidiki-8
Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ