Δευτέρα 14.06.2021

Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων: Μουσική σε καταστήματα και παρευρισκόμενοι σε γάμους και δεξιώσεις τα επόμενα βήματα

Πιθανότατα την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των επιδημιολόγων για να συζητηθούν θέματα περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει εισήγηση ώστε από το Σάββατο να επιτραπεί η μουσική στα μαγαζιά καθώς και ότι θα δοθεί χρονοδιάγραμμα αύξησης αριθμών παρευρισκομένων σε γάμους και δεξιώσεις αλλά από Ιούλιο.

Το θέμα της μουσικής απασχολεί μεν επικοινωνιακά τον τελευταίο καιρό ωστόσο ειδικοί και αρμόδιοι φορείς τονίζουν πως σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση της 28ης Μαΐου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε σημειώσει πως η μουσική σαφώς δεν κολλάει, αλλά όλοι οι επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο, συμφωνούν ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να μιλούν πιο δυνατά, να χορεύουν και να έρχονται πιο κοντά, με συνέπεια ο ιός να μεταδίδεται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ την Παρασκευή 4 Ιουνίου είχε αναφέρει ότι στο τέλος της τρέχουσας
εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας, μια «ορατότητα» για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν καθώς και για το ζήτημα των ατόμων στις δεξιώσεις.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουμε μια καλή, πτωτική πορεία του ιού, ωστόσο ο ιός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Πρόσθεσε πως ενδεχομένως να δοθεί την επόμενη εβδομάδα ορατότητα για το τι θα γίνει με τους γάμους, τις δεξιώσεις και τη μουσική ενώ σε ερώτηση αν εξετάζει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στις πύλες εισόδου τεστ του αέρα όπως στη Σιγκαπούρη, απάντησε ότι: «Εμείς έχουμε ήδη σε εφαρμογή το δικό μας πιλοτικό πρόγραμμα. Πλέον έχουμε και το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Στοχευμένοι έλεγχοι γίνονται και τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ταυτόχρονα με την ασφάλεια να διευκολυνθεί και η μετακίνηση των ταξιδιωτών. Εμείς και άλλες έξι χώρες έχουμε σε ισχύ το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», είχε αναφέρει.

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ