Κυριακή 28.05.2023

Bureau Veritas: Ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας συζήτησαν για το μέλλον της βιομηχανίας

Πραγματοποιήθηκε η 24η Ελληνική Επιτροπή και Επιτροπή Μαύρης Θάλασσας Νέο μέλος η Ιωάννα Προκοπίου

Ανοιχτός διάλογος με τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιωσιμότητας, της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, των επιδόσεων και του ταλέντου των Ελλήνων στη βιομηχανία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της 24ης Ελληνικής Επιτροπής και Επιτροπής Μαύρης Θάλασσας που διοργάνωσε ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV).

Η Παγιέτ Παλαιολόγου υποδέχεται τον Γιώργο Προκοπίου

Η Επιτροπή συγκέντρωσε τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας και φιλοξενήθηκε από την Αντιπρόεδρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής Ζώνης, Παγιέτ Παλαιολόγου υπό την Προεδρία του Γιώργου Προκοπίου και παρουσία του Προέδρου του Marine & Offshore Division της BV, κ. Matthieu De Tugny.

Παγιέτ Παλαιολόγου-Μαριαλένα Προκοπίου.

Η Παγιέτ Παλαιολόγου: «Διαθέτουμε μακροχρόνιες και βαθιά ριζωμένες σχέσεις σε όλη την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, γεγονός που αντανακλά την εκτεταμένη παρουσία μας και την ισχυρή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης στη διαχείριση της μετάβασης του κλάδου. Είναι ο ρόλος μας ως νηογνώμονας να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να φέρνουμε σε επαφή τους ηγέτες του κλάδου για να συζητήσουμε τις προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Ιωάννα Προκοπίου, Σουζάνα Λασκαρίδη, Αδαμάντιος Πολέμης.

Η ετήσια συνάντηση της επιτροπής είναι ένα φόρουμ για την BV για να μοιραστεί και να συζητήσει τις προκλήσεις του κλάδου καθώς και τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου με τον κλάδο για την αντιμετώπιση τεχνικών, επιχειρησιακών και κανονιστικών προκλήσεων.

Γιώργος Ανδρεάδης, Bill Σταματόπουλος.

Ο κ. Γιώργος Προκοπίου Πρόεδρος της Επιτροπής, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε ένα νέο μέλος, την Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Sea Traders S.A. και ιδρύτρια της Prominence Maritime S.A. Οι δραστηριότητες και οι τελευταίες πρωτοβουλίες της BV παρουσιάστηκαν από τον Matthieu de Tugny. Μοιράστηκε τα οφέλη από το εύρος των δραστηριοτήτων σε όλες τις δραστηριότητες της BV – Κτίρια & Υποδομές, Πιστοποίηση, Αγροδιατροφή & Εμπορεύματα, Καταναλωτικά Προϊόντα και Βιομηχανία. Μίλησε επίσης για το διαρκώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εστιάζοντας στην τεχνογνωσία και την τεχνική αριστεία της BV.

Νίκος Βαφειάς

Ο Δρ Ιωάννης Κοκαράκης, Τεχνικός Διευθυντής της ζώνης SEEBA, έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των κανονιστικών πλαισίων της ΕΕ και του ΙΜΟ, η οποία συμπληρώθηκε με παραδείγματα των επιπτώσεών τους στο κόστος λειτουργίας των πλοίων. Τον ακολούθησε ο Andrew Wilson, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και συμβουλευτικών υπηρεσιών της BRS, ο οποίος επικεντρώθηκε σε μια επισκόπηση της αγοράς, την τρέχουσα γεωπολιτική, την ενεργειακή μετάβαση και τη νέα “αγορά άνθρακα” στην οποία πρέπει να προσαρμοστεί η ναυτιλία.

Μανώλης Κονδύλης, Θεόδωρος Σάββας, Τζον Κοκαράκης.

Το δεύτερο μέρος της Επιτροπής ξεκίνησε με τον κ. Βασίλη Δημουλά, Διευθυντή Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ζώνης SEEBA, ο οποίος παρουσίασε δύο τεχνολογίες αποανθρακοποίησης: τη μεθανόλη ως καύσιμο και τη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα (CCS). Αυτό συμπληρώθηκε με παραδείγματα των επιπτώσεών τους στο OPEX των πλοίων.

Μιχάλης Μποδούρογλου

Ο Benoit Grovel, Gas Expertise Director, BVMarine & Offshore, παρουσίασε μια κατάλληλα συμπληρωματική παρουσίαση σχετικά με τους υγρούς μεταφορείς CO2, την τεχνολογία τους και το εμπόριο. Ακολούθησε ο ∆ρ. Κοκαράκης, ο οποίος διερεύνησε το ζήτηµα κατά πόσον τα ηλεκτρικά ή/και συνθετικά καύσιµα είναι η σωστή λύση για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τον άνθρακα.

Παγιέτ Παλαιολόγου, Φραγκίσκος Κανελλάκης, Matthieu De Tugny.

Τέλος, η Ελένη Λετώνη, Συντονίστρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Επικοινωνίας, έκανε μια παρουσίαση για την ιστορική εξέλιξη των εκλογών στη γενέτειρα της δημοκρατίας.

Πηγή: newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ