Παρασκευή 22.10.2021

Μπουρλά για τρίτη δόση εμβολίου: Η απόφαση πρέπει να ληφθεί με βάση την επιστήμη

Στην επιστήμη θα πρέπει να βασιστεί η όποια απόφαση για την χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19  δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιό της για επέκταση της συμφωνίας της με την αμερικανική κυβέρνηση, για 500 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της σε συμβολική τιμή, προκειμένου να δωριστούν σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος καθώς και στην Αφρικανική Ένωση.

Σημειώνεται ότι η Pfizer είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φθίνει όσο περνάει ο καιρός, προσθέτοντας όμως ότι η ενισχυτική δόση είναι ασφαλής και αποτελεσματική στο να αντιμετωπίζει τον ιό και τις νέες παραλλαγές του.

Υπενθυμίζεται ότι η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ψηφίσει κατά της έγκρισης της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πλήγμα στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ