Τετάρτη 24.04.2024

Μπαράζ εμπρησμών στου Ζωγράφου: «Αυτό που βλέπουμε είναι ωμή βία – Ευτυχώς δεν είχε θύματα γιατί ήταν βράδυ»

Καθημερινότητα τείνει να γίνει ο εμπρησμός αυτοκινήτων στην περιοχή του Ζωγράφου ενώ από τους χθεσινοβραδινούς κινδύνευσαν ζωές όταν άγνωστοι βγήκαν από την πανεπιστημιούπολη και άρχισαν να καίνε τα πάντα.

Συγκεκριμένα στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου. Άγνωστοι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υλικό και τα πυρπόλησαν πολλά εκ των οποίων έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ωμή βία»

Η ιδιοκτήτρια του σχολείου Στέλλα Φραγκούλη, μιλώντας στο newsit.gr, είπε ότι θα μπορούσαν να υπήρχαν θύματα. «Στις 3 η ώρα ξεκίνησε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς, να μου έλεγαν ότι βλέπουν κάποια άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσε να υπάρξουν θύματα γιατί έχει κοντά διαμερίσματα. Κάηκαν όλα τα δικά μας σχολικά και κάποια ΙΧ γειτόνων. Ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματα τους. Τι παράδειγμα δίνουμε; Είναι δυο σχολεία, το ένα δημόσιο γυμνασιο-λυκειο και το δικό μας με παιδιά 6-12 ετών.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Γείτονες λένε ότι και το προηγούμενο Σάββατο κάτω στην πανεπιστημιούπολη έκαιγαν. Τώρα ανέβηκαν προς τα πάνω. Δεν ξέρω. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Στείλαμε email στους γονείς τα χαράματα ότι “εμείς εδώ θα είμαστε”. Υπάρχουν γονείς που είναι εργαζόμενοι και δε έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους εκ των πραγμάτων. Μας έπαιρναν  γονείς και έκλαιγαν, το ίδιο και οι συνοδοί. Εμείς είμαστε εδώ να αποκαταστήσουμε το χαμόγελο για τα παιδιά. Τους είπαμε όμως ότι επειδή είναι μικρά παιδιά μπορεί να στεναχωρηθούν, να ταραχθούν, να φοβηθούν. Είδαν πολλά άτομα μαζεμένα. Υπάρχουν πολλά άτομα που μένουν ακριβώς δίπλα».

«Κατέβηκα να σώσω τις μηχανές»

Κάτοικος της περιοχής, που είδε να καίγονται και δικές του μοτοσυκλέτες είπε στο newsit.gr. «Στις τρεις τα ξημερώματα είδα μια έντονη λάμψη.  Μένω στη γωνία απέναντι, στον πρώτο όροφο και βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα τις μπροστινές ρόδες των σχολικών λεωφορείων να  καίγονται και κατέβηκα αμέσως κάτω μήπως και σώσω τις μηχανές που έχω.

Την ίδια στιγμή ένα αυτοκίνητο που καιγόταν προχώρησε μπροστά από σπίτι και ανέβηκα στο διαμέρισμα να σηκώσω την τέντα μου για να μην μεταφερθεί η φωτιά στις πάνω πολυκατοικίες. Εκείνη την ώρα ήμουνα ξύπνιος, έβλεπα τηλεόραση και σηκώθηκα από τη λάμψη».

Να σημειωθεί ότι το σχολείο που είναι στην περιοχή που κάηκαν τα αυτοκίνητα θα ανοίξει κανονικά. Έστειλαν μάλιστα mail στους γονείς που τους ενημέρωσαν τι έχει συμβεί. Η διεύθυνση του σχολείου αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των γονιών αν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους για μάθημα σήμερα ή όχι.

Στο σημείο έφτασαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες προκειμένου η φωτιά να μην πάρει διαστάσεις.

   

    

Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.

 

Ρεπορτάζ: Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ