Κυριακή 24.09.2023

Αστυνομικός σκότωσε 36χρονο που της επιτέθηκε με… μαρκαδόρο – Πυροβόλησε μπροστά σε παιδί

Η αστυνομικός νόμιζε ότι ο 36χρονος είχε μαχαίρι – «Δεν έβλεπε το παιδί» υποστήριξε ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ντένβερ

denver
Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αντίδραση γυναίκας αστυνομικού στο Ντένβερ η οποία πυροβόλησε και σκότωσε έναν 36χρονο Αφροαμερικανό όταν αυτός του επιτέθηκε κρατώντας ένα αντικείμενο στο χέρι του, που τελικά αποδείχθηκε… μαρκαδόρος.

Το περιστατικό συνέβη, όπως φαίνεται στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας στη στολή της αστυνομικού, μπροστά σε ένα παιδί.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όλα συνέβησαν στις 5 Αυγούστου όταν η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα για περιστατικό οικογενειακής βίας με δράστη τον 36χρονο Μπράντον Κόουλ.

Σύμφωνα με το τηλεφώνημα από γείτονα, ο 36χρονος είχε ρίξει από το αναπηρικό καροτσάκι τη σύζυγό του και κυνηγούσε τον έφηβο γιο του.

Κλείσιμο

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο ένας από τους δύο αστυνομικούς κάλεσε τον 36χρονο να παραδώσει ό,τι είχε στην κατοχή του με τη γυναίκα του που ήταν στο οδόστρωμα να λέει στους δύο ενστόλους «μην απειλείτε με όπλο τον σύζυγό μου».

Παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών, όμως, ο 36χρονος όχι μόνο δεν παραδίδεται αλλά κάποια στιγμή κάνει επιθετική κίνηση προς την γυναίκα αστυνομικό η οποία τελικά τον πυροβολεί δύο φορές.

Για ένα «τραγικό περιστατικό» έκανε λόγο τη Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, ο οποίος δικαιολογήσε το ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν μπροστά σε ένα μικρό παιδί λέγοντας ότι «όπως βλέπετε στο βίντεο όταν η αστυνομικός βγάζει το όπλο της, το άτομο αυτό είναι τόσο κοντά της ώστε δεν έχει στο οπτικό πεδίο το νεαρό παιδί και το πρόσωπο που είναι δίπλα του».

«Θα έπρεπε να το λάβει υπόψη της αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να ενεργήσει πριν να της επιτεθεί το άτομο» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στην τοπική εισαγγελεία η οποία θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της αστυνομικού.

Πηγη αρθρου και φωτογραφιας: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ