Κυριακή 23.01.2022

Arash Imperium: Είναι αυτός ο αντίπαλος του ελληνικού Chaos;

Με σχεδόν 3.300 ηλεκτρικούς ίππους, το βρετανικό hypercar δηλώνει αποφασισμένο να κονταροχτυπηθεί με τα ισχυρότερα τετράτροχα παγκοσμίως. Μένει να δούμε αν πάρει σάρκα και οστά.

Δεν είναι μόνο ο Spyros Panopoulos που θέλει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης, προσβλέποντας στο λανσάρισμα του ισχυρότερου και πιο γρήγορου αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Αντίστοιχες βλέψεις έχει και ο niche Βρετανός κατασκευαστής Arash, με πολιορκητικό κριό το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Imperium.

Αυτό θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις, με πιο «γήινη» την Imperium E των 816 ίππων, οι οποίοι θα παράγονται από έναν ηλεκτροκινητήρα βάρους μόλις 18 κιλών.

Πιο συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες υπόσχεται η έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 816 ίππων (έκαστο), για να φτάσουμε στην εξωφρενική παραλλαγή Imperium S με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 3.264 ίππων.

Το σύστημα κίνησης θα αξιοποιεί μια αρχιτεκτονική 800V και η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας είτε 50 είτε 100 kWh.

Οι συσσωρευτές και τα μοτέρ θα ενσωματώνονται σε ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, και το μοντέλο θα κάθεται σε ζάντες 20” εμπρός και 21” πίσω.

Ένα roll-cage (κλωβός ασφαλείας) μεριμνά για την παθητική ασφάλεια του πανίσχυρου τετράτροχου, και η εκτενής χρήση ελαφρού βάρους υλικών θα… ισορροπεί τη ζυγαριά στα 1.150 κιλά (μέγιστο βάρος), εκ των οποίων τα 450 κιλά θα αφορούν την μπαταρία των 100 kWh (250 kg η μπαταρία των 50 kWh).

Εμφανισιακά, το Arash Imperium φέρει επιβλητική σχεδίαση, με κύρια σημεία αναφοράς το κοντό και κολλημένο στο έδαφος ρύγχος, τις μεγάλες προεξέχουσες εισαγωγές αέρα στο πλάι, αλλά και το κάθετο πτερύγιο στην οροφή.

Στόχος είναι να παραχθούν συνολικά 75 κομμάτια, εκ των οποίων τα 20 θα αφορούν το Imperium S των 3.264 ίππων. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα θα κλείνει το μάτι… στην ελίτ.

Πηγή: Newsauto.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ