Δευτέρα 23.05.2022

ΑΠΘ: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον 48χρονο που εξύβρισε τα ΜΑΤ στα επεισόδια

Ο 48χρονος σύμφωνα με τη δικογραφία, εξύβρισε αστυνομικό των ΜΑΤ και πήγε να του τραβήξει το σακίδιο με τα δακρυγόνα – «Η μόνη μου πρόθεση ήταν να διαλυθούν οι αντιμαχόμενες» πλευρές, είπε στην απολογία του

Ένοχος για εξύβριση αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο ΑΠΘ κρίθηκε 48χρονος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στον 48χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στη δικογραφία αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε σε αστυνομικό των ΜΑΤ λέγοντάς του «δεν φοράτε παντελόνια ρε;» και πήγε να του τραβήξει το σακίδιο με τα δακρυγόνα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος είπε: «Η μόνη πρόθεση μου ήταν να διαλυθούν οι αντιμαχόμενες παρατάξεις. Αυτό από ενδιαφέρον ως απόφοιτος του ΑΠΘ και ως πολίτης. Ως πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν και τα ΜΑΤ να μην τα βάζου με πιο αδύναμους, όπως είναι οι φοιτητές. Συγγνώμη που έθιξα τον ανδρισμό των ανθρώπων της αστυνομίας. Αν ξανά εμπλακώ, θα το κάνω μόνο με εποικοδομητικό διάλογο για να λύσω τα προβλήματα των αντιμαχόμενων παρατάξεων».

Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει να προσθέσει κάτι, ο 48χρονος περιορίστηκε να πει «Ειρήνη ημίν».

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ