Σάββατο 30.09.2023

Αποκάλυψη Ε.Τ.: Το ημερολόγιο των θυμάτων «καίει» τον ψευτογιατρό

Μέσα από τις σελίδες του και τις σημειώσεις που κρατούσε για κάθε ασθενή στον οποίο χορηγούσε τα γιατροσόφια του, οι αστυνομικοί επιχειρούν να σχηματίσουν εικόνα για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του «DENIS», όπως αποκαλούσαν τον 66χρονο Διονύση Τριανταφύλλου τα θύματά του, τουλάχιστον ένα, ίσως και δύο άτομα εμφανίστηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον αρμόδιο ανακριτή, καταγγέλλοντας και αυτά ότι έπεσαν στα «δίχτυα» του. Παράλληλα δεκάδες φαίνεται να είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες άλλων θυμάτων που δήλωσαν πρόθυμα να προσέλθουν για να καταθέσουν.Ο φυσικοθεραπευτής που παρίστανε τον νευρολόγο «βάφτισε» το νερό με γλυκόζη… βλαστοκύτταρα και το πωλούσε στα θύματά του ως «μη εγκεκριμένο σκεύασμα από τον ΕΟΦ στην Ελλάδα», με αντίτιμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, σε συγγενή ασθενούς που έπεσε στα δίχτυα του και αγόρασε τη δήθεν… «θαυματουργή» θεραπεία, είπε ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονταν από… άλογο. Ηταν μία από τις δεκάδες όπως φαίνεται διαφορετικές φανταστικές ιστορίες που σκαρφίστηκε για να πείσει τις οικογένειες ανδρών και γυναικών με σοβαρές νευρολογικές παθήσεις να ακολουθήσουν τα γιατροσόφια του. Σε μια άλλη περίπτωση, ο ψευτογιατρός είπε σε ασθενή ότι την ίδια θεραπεία ακολουθούσε η… Αγάπη Βαρδινογιάννη, αναφέροντας παράλληλα ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από… τον πλακούντα εγκύων που έχαναν τα παιδιά τους σε κλινική της Αυστρίας.

«Υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα από τις φαρμακοβιομηχανίες που εμποδίζουν την εξέλιξή της», είχε αναφέρει μερικά χρόνια πριν για τη θεραπεία σε συγγενή ασθενούς. Τον Μάρτιο του 2014, μιλώντας τηλεφωνικά με τη μητέρα ενός κοριτσιού που λάμβανε ενέσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή αντιμετωπίζω ένα θέμα με τα φάρμακα που σου δίνω, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις». Εκτοτε, δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία με την οικογένεια.

Ο 66χρονος φρόντιζε, όταν πήγαινε στα σπίτια των ασθενών, να μην αφήνει πίσω του τα φιαλίδια που περιείχαν τα βλαστοκύτταρα μετά τις ενέσεις, σε μια προσπάθεια να σβήνει τα ίχνη του. Παρά το γεγονός όμως ότι όλα τα θύματά του ανέφεραν ότι ακολουθούσαν αυτή τη θεραπεία, ο ίδιος στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρθηκε μόνο σε ενέσεις πεπτιδίων και όχι στα βλαστοκύτταρα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ζήτησε πληρωμή με… χρυσό

Ακόμα και πληρωμή με… χρυσό ζήτησε από συγγενή ασθενούς του ο 66χρονος ψευτογιατρός. Συγκεκριμένα, πρότεινε να μετατρέψουν τα χρήματα που θα του δώσουν σε χρυσό στην Ελβετία, γιατί όπως είπε… «έχει σταθερή αξία». Η γυναίκα έκπληκτη του είπε ότι δεν έχει χρήματα για τη διαβίωσή της, πόσω μάλλον για να τα στείλει στην Ελβετία. Σε άλλη περίπτωση, μιλώντας με τον κουμπάρο μιας γυναίκας που έπεσε στα «δίχτυα» του, πριν δεχτεί να την αναλάβει, ρώτησε χαρακτηριστικά: «Λεφτά έχει;».

Είναι ενδεικτικό ότι ο 66χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει 200.000 ευρώ από μία μόνο ασθενή του μέσα σε δύο χρόνια, από το 2012 έως το 2014. Μάλιστα, η αρχική του διάγνωση ήταν… πρόβλημα με μια φλεγμονή στο νύχι που θα χρειαζόταν μόλις δύο μήνες θεραπεία. Σε μια άλλη περίπτωση, δεν δίστασε να αποσπάσει χρήματα από γυναίκα που αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και ναρκωτικών. Η άτυχη γυναίκα, που πέθανε από παθολογικά αίτια τον Οκτώβριο του 2020, του ζήτησε θεραπείες για τόνωση του οργανισμού της. Εκείνος τις χρέωσε… 7.500 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία περιέγραψε στους αστυνομικούς συνάντηση του ψευτογιατρού με τον Γερμανό συνεργό του σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Στουτγάρδης. Εκεί ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής παρέδωσε στον 72χρονο ένα… σάκο με χρήματα και παρέλαβε ένα κουτί ISOBOX με 300 φιαλίδια. Μάλιστα, όταν επέστρεφαν στην Ελλάδα, ο Διονύσης Τριανταφύλλου φορούσε μία ζώνη στη μέση για να περάσει τα φιαλίδια από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

ΠΟΥΛΟΥΣΕ «ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ»

Επικαλέστηκε μέχρι και τον πατέρα του… Ναδάλ

Ανάμεσα στα «παραμύθια» που είχε πει σε θύματά του ο 66χρονος Διονύσης Τριανταφύλλου υπήρξε και ένα με… αναφορές στον σπουδαίο τενίστα Ράφα Ναδάλ. Προσπαθώντας να προσεγγίσει έναν συγγενή ασθενούς από την Κρήτη για να του «πουλήσει» τις εναλλακτικές «θεραπείες» του, επικαλέστηκε τον Ισπανό πρωταθλητή, λέγοντας ότι είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του τον πατέρα του. Οπως είπε, ο Ισπανός «φιλοξενούμενος» ενδιαφερόταν να αγοράσει έκταση στην Κρήτη. Σε άλλες περιπτώσεις υποστήριζε ότι τις θεραπείες του τις έκαναν αθλητές του Ολυμπιακού, αλλά και ποδοσφαιρικής ομάδας στη Στουτγάρδη.

Ο ίδιος φέρεται να είχε διατελέσει φυσικοθεραπευτής στην ομάδα του Πειραιά στο παρελθόν, ενώ στην ίδια περιοχή διατηρούσε ιατρείο το 1990. Το 2000, είχε συλληφθεί στον Πειραιά για ακάλυπτες επιταγές και παράβαση υγειονομικής διάταξης. Οταν ένα από τα θύματά του τον ρώτησε γιατί στις αποδείξεις αναγράφεται ως φυσικοθεραπευτής ενώ δηλώνει νευρολόγος, εκείνος είπε ότι το κάνει για… φορολογικούς λόγους.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ»

Εκανε θεραπεία στη βασίλισσα της Αγγλίας!

«Ψάξτε για αλουμίνιο…». Αυτό προέτρεψε τους συγγενείς ενός ασθενούς του ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του ψευτογιατρού. Είχε λάβει πρώτα mail από την οικογένεια, που του ανέφερε ότι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα στην οποία υποβλήθηκε ο άνθρωπός τους δεν λειτουργούσε. Ο 72χρονος, αφού ανέφερε ότι λυπάται, ζήτησε από τους συγγενείς του ασθενούς να σταματήσουν τη θεραπεία, λέγοντάς τους παράλληλα να ψάξουν για αλουμίνιο στο περιβάλλον του άρρωστου άνδρα, χαρακτηρίζοντας το μέταλλο υπεύθυνο για τη μη λειτουργία των βλαστοκυττάρων. Οπως διαπιστώνεται από μαρτυρίες θυμάτων, και ο 72χρονος γενικός ιατρός συνήθιζε να προσεγγίζει τους ασθενείς με ευφάνταστους τρόπους, ενώ κατά καιρούς επικαλούνταν απίστευτες δικαιολογίες για να τους πείσει για την αναγκαιότητα περιττών εξετάσεων, αλλά και για να εξηγήσει την αποτυχία των δήθεν θαυματουργών θεραπειών.

Σύμφωνα με τον «DENIS», όπως αποκαλούσαν οι Γερμανοί τον ψευτογιατρό, Διονύση Τριανταφύλλου, ο 72χρονος συνεργός του έκανε θεραπεία με βλαστοκύτταρα στη… βασίλισσα της Αγγλίας, ενώ είχε πελατολόγιο ακόμα και στο… Χόλιγουντ. Ιδιοκτήτης κλινικής στην πόλη Ostfildern της Γερμανίας ανέφερε στις Αρχές ότι ο συγκεκριμένος γιατρός παρέπεμψε για άσκοπες εξετάσεις 17 Ελληνες ανάμεσα στο 2014 και το 2017. Είναι ενδεικτικό ότι η ετικέτα που είχαν τα δήθεν θαυματουργά φιαλίδια, τα οποία αγόραζαν «χρυσά» τα θύματα του φυσικοθεραπευτή, ανέγραφαν πάνω τους ιστοσελίδα που παρέπεμπε στο ιατρείο του Γερμανού γιατρού.

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ