Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά. Ο γιατρός δεν πίστευε στα μάτια του όταν διαπίστωσε ότι μια γυναίκα με επίμονο βήχα είχε… για μήνες κόκαλο από κουνέλι στον πνεύμονά της.

Όπως αναφέρει το τοπικό ενημερωτικό Μέσο zarpanews.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα από τα Χανιά επισκέφθηκε τον γιατρό με συμπτώματα έντονου βήχα. Η «έκπληξή» της ήταν μεγάλη όταν ο γιατρός της είπε ότι ο βήχας οφείλεται σε ένα κόκαλο από κουνέλι μέσα στον πνεύμονά της!

Τι ανέφερε η γυναίκα από τα Χανιά

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το γεύμα είχε γίνει πριν από αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, η ασθενής από τα Χανιά θυμήθηκε εκ των υστέρων πως στραβοκατάπιε και είχε επεισόδιο πνιγμού. Το γεγονός ότι το επεισόδιο πέρασε γρήγορα καθησύχασε την ασθενή, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο βήχας.

«Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, αλλά μπορεί να συμβεί», ανέφερε αρχικά ο πνευμονολόγος Στέλιος Βιττωράκης, σημειώνοντας στη συνέχεια: «Όταν είδαμε ότι είναι κόκαλο από κουνέλι, η ασθενής θυμήθηκε ότι είχε το επεισόδιο μήνες πριν, το καλοκαίρι».

kneli

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν. «Έχουμε αφαιρέσει κουκούτσι, πλαστικά παιχνίδια και γενικά ξένα σώματα», είπε.

“Προσοχή στον επίμονο βήχα”