Τετάρτη 30.11.2022

Απάντηση της “Α–ΕΝΕRGY INVESTMENTS INITIATIVE” σε ερώτησή μου

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση, για την αποστολή του Link του ρεπορτάζ και για το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα θέλαμε καταρχάς να γνωρίζετε ότι:

1. Τα sites www.aenergy.gr και www.sditforum.gr είναι ανοικτά σε ανταλλαγή απόψεων και αρθρογραφία για τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές και με χαρά θα φιλοξενήσουμε στις στήλες του διαλόγου σχετικές σας απόψεις, προτάσεις η/και τεκμηριωμένη κριτική.

 

2. Σε ότι αφορά την τιμητική διάκριση και το ρεπορτάζ το οποίο μας αποστείλατε: Από ότι αντιληφθήκαμε, θα έπρεπε να ολοκληρωθούν (ή έχουν ολοκληρωθεί από τότε;) με αρμοδιότητα του Δήμου Ζακύνθου, με βάση όσα αναφέρει ο συντάκτης, τα βασικά έργα εξυπηρέτησης των εργαζομένων στο υπό κατασκευή έργο, όπως γίνεται σε όλα τα εργοτάξια.

Η όποια όμως παράλειψη ή καθυστέρηση στην τακτοποίηση αυτού του θέματος από οιαδήποτε αρμόδια αρχή και με όλο το σεβασμό μας προς τους εργαζόμενους στην αποκομιδή, οι οποίοι ασκούν ένα κατεξοχήν δύσκολο και ανθυγιεινό επάγγελμα, δεν έχει σχέση με  το θέμα της τιμητικής διάκρισης, καθώς αυτή δεν αφορά μια πτυχή στην κατασκευή.

Αλλά αφορά συνολικότερα στην πρωτοβουλία υλοποίησης ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, προκειμένου να λυθεί με αποτελεσματικό, ολοκληρωμένο τρόπο και σε σύντομο χρόνο το οξύ πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετώπιζε η Ζάκυνθος διαχρονικά και το οποίο αποτελούσε βαρύ πλήγμα στην τουριστική και πολιτιστική εικόνα του νησιού.

Έχουμε ίδια εικόνα γι΄αυτό, καθώς το φόρουμ της Α Energy είχε φιλοξενήσει παλαιότερα (προ covid) εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, πολιτών, περιβαλλοντικών και άλλων τοπικών φορέων, σε ειδική ημερίδα γι΄αυτό το θέμα (ξενοδοxείο Hilton), όπου γινόταν προφανής, για πολλούς λόγους, η δυσκολία, έως και αδυναμία, να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λύση και αντιμετώπιση.

Όταν λοιπόν, η πενταμελής επιτροπή των βραβείων, διαπίστωσε ότι προχωρά τελικά ένα έργο τόσο σημαντικό, μετά από καθυστερήσεις και δυσκολίες τόσων ετών και επιπλέον με προηγμένο σχεδιασμό, ήταν επόμενο να σταθεί στην μεγάλη εικόνα και στο αποτέλεσμα που θα υπάρξει για το ωραίο νησί της Ζακύνθου.

Κι αυτό ακριβώς, η μεγάλη εικόνα, ενθαρρύνθηκε και επιβραβεύτηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης τιμητικής διάκρισης.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ