Δευτέρα 11.12.2023

Απάντηση Νίκου Ανδρουλάκη στην παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας.

Ξέρετε, πολλές φορές το θράσος μετατρέπεται σε επάγγελμα.

Μας απευθύνει ο κ. Βορίδης το ερώτημα: «εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη;». Εγώ δεν έχω επιτεθεί ποτέ στη δικαιοσύνη.

Εσείς, όμως, εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη μόνο με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, γιατί θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι επιθέσεις κάνατε στη δικαιοσύνη επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Έτσι, όπως σας άκουσα, θέλετε να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη για τις υποκλοπές; Οι βουλευτές αυτής της πτέρυγας να σας ζητήσουμε συγγνώμη για τις υποκλοπές.

Τα λέτε με τέτοιο στόμφο, που θα βάλετε τα γέλια στο τέλος.

Μας εγκαλείτε ότι εργαλειοποιούμε την Ανεξάρτητη Αρχή. Ποια Ανεξάρτητη Αρχή εργαλειοποιούμε; Εμείς μπήκαμε σε αυτήν τη περιπέτεια; Εμείς μπήκαμε στη περιπέτεια να μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όσα έκανε το παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ποιος Έλληνας ήθελε να μπει σε αυτή τη περιπέτεια; Βουλευτής; Ευρωβουλευτής;

Οι NewYorkTimes είναι κουτσομπολιά; Οι FinancialTimes είναι κουτσομπολιά; Η «Καθημερινή» σήμερα είναι κουτσομπολιά; Το MEGA χθες είναι κουτσομπολιά;

Το παρακράτος των socialmedia που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και στήσατε τόσο εσείς όσο καιο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, είναι το κουτσομπολιό. Εκεί είναι το δηλητήριο.

Οι υπογραφές έγκριτων δημοσιογράφων και διεθνών μέσων, που επικαλούμαι, είναι κουτσομπολιό; Μα σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός είναι λαός λωτοφάγων; Περιφρονείτε τη λογική του και τη νοημοσύνη του.

Συγκρίνετε έγκριτους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους με την «Ομάδα Αλήθειας»; Αν είναι δυνατόν, κ. Βορίδη. Πού αλλού θα φτάσετε για να παράσχετε τις ακριβές σας υπηρεσίες στον κ. Μητσοτάκη; Να συγκρίνετε τον Τύπο και τις έγκριτες δημοσιογραφικές υπογραφές, με το παρακράτος του διαδικτύου.

Ως προς τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ξέρετε, ο πόλεμος έχει κανόνες, που διέπονται από το διεθνές δίκαιο.

Εμείς καταδικάσαμε τη Χαμάς, -όχι σήμερα-, μετά από τις βαρβαρότητες που συντελέστηκαν στις 7 Οκτωβρίου, αλλά τα προηγούμενα χρόνια και εγώ προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επαναλαμβάνω, ο πόλεμος έχει κανόνες. Και πρέπει να μας πείτε εσείς που μας ψέγετε, ποιο είναι το όριο ανοχής στους κανόνες του πολέμου;

Πόσες δεκάδες χιλιάδες παιδιά πρέπει να χάσουν τη ζωή τους στη Γάζα για να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος που δεν ψηφίσατε το ψήφισμα στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών; Πόσα παιδιά;

Αλλά τι κάνετε; Συγκρίνετε την λανθασμένη επιλογή σας με τη Χαμάς. Μα δεν υπάρχει κανείς υγιής δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης με γνώση που να δικαιολογεί τη βαρβαρότητα οργανώσεων που λειτουργούν στα πρότυπα του Ισλαμικού Κράτους.

Τι λέει ο ελληνικός λαός; Ναι, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, αλλά με όριο, με κανόνες. Και όχι αυτά που διαβάζουμε και βλέπουμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Ζητήστε, λοιπόν, συγγνώμη για το λάθος που κάνατε εκθέτοντας την ελληνική διπλωματία και αφήστε τις θεωρίες περί ανοχής στη Χαμάς, γιατί τέτοια ανοχή σε εμάς, στη δημοκρατική παράταξη, δεν θα βρείτε ιστορικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ