Σάββατο 24.09.2022

Αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: «Ακούμε τις δραματικές εκκλήσεις των ασθενών, δεσμευόμαστε για την στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα»

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: «Ακούμε τις δραματικές εκκλήσεις των ασθενών, δεσμευόμαστε για την στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα»

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Ε.Ο.Θ.Α. πραγματοποίησαν σήμερα στη Βουλή, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Υγείας του Κινήματος Γιώργος Φραγγίδης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Γλαβίνας, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκπροσώπησαν οι κ.κ.. Ανδρέας Λίβανος -Πρόεδρος, Ιωάννα Μυρίλλα – Α’ Αντιπρόεδρος, Παντελής Λαγώνης – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, τα Μέλη Κώστας Νικολάου και Μάκης Φεσσιάν, καθώς και η Αθηνά Μεράκου – Γραμματέας Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επικεντρώθηκαν στο μείζον ζήτημα των ελλείψεων σε αίμα, όπως και της υποστελέχωσης των μονάδων αιμοληψίας που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών με θαλασσαιμία, ενώ κατέθεσαν και τις προτάσεις τους για ένα ορθολογικότερο, όσο και αποδοτικότερο σύστημα συλλογής των μονάδων αίματος και των παραγώγων του που συλλέγονται πανελλαδικά, μέσω ενός κεντρικού φορέα διαχείρισης των αποθεμάτων.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει απρόσκοπτα το πολύτιμο αυτό αγαθό για τις ζωές των ασθενών, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της υφιστάμενης καμπάνιας ευαισθητοποίησης των πολιτών, σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε αίμα και πολλές φορές καλύπτονται από τρίτες χώρες όπως η Ελβετία.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναγνώρισε τα διαχρονικά, όσο και πολύπλευρα προβλήματα των ασθενών με θαλασσαιμία, όπως τη δυνατότητα χορήγησης σύνταξης γήρατος με 15ετή ασφάλιση, τον εξορθολογισμό του ποσού οικονομικής ενίσχυσης που δίνεται στα άτομα που πάσχουν από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, την αύξηση ημερών ειδικής άδειας στους ασθενείς για μεταγγίσεις αίματος κ.α..

«Η διαχείριση και ασφάλεια του αίματος είναι βασικό μέλημα και μέρος του προγράμματος υγείας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Ακούμε την δραματική έκκληση των ασθενών με θαλασσαιμία και στεκόμαστε αρωγοί στο πολύτιμο έργο της Ομοσπονδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμευόμαστε για την πραγματοποίηση περαιτέρω σχετικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων σε κάθε επίπεδο, εωσότου τα αιτήματά της εισακουστούν από την Πολιτεία», κατέληξαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ