Ο Δρ Abrahams εξέτασε την έρευνα για το θέμα και δήλωσε ότι «τα αναδυόμενα στοιχεία και οι κλινικές δοκιμές έχουν υποδείξει τις πιθανές συνέπειες για τη γνωστική και νευρολογική υγεία». Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Η συνεχής πίεση στις αρτηρίες από το κεφάλι που γέρνετε προς τα εμπρός, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν κοιτάζουν το τηλέφωνό τους, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια μείωση της διαμέτρου αυτών των αρτηριών, μειώνοντας ενδεχομένως την ποσότητα του αίματος που μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο. Οποιοσδήποτε περιορισμός σε αυτά τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να προκαλέσει μειωμένη αιμάτωση του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τον αυτόν».

Ο ειδικός εξέπεμψε SOS για τη συχνότερη μορφή άνοιας, τη νόσο Αλτσχαίμερ, και την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχουν άσχετες φαινομενικά πτυχές της καθημερινότητας:

«Όλοι είμαστε ένοχοι γι’ αυτό. Η νόσος Αλτσχάιμερ θα γίνεται όλο και συχνότερη καθώς ο πληθυσμός γερνά, αλλά αυτή η έρευνα υποδεικνύει καθημερινές μας συνήθειες, όπως η κακή στάση του σώματος από το να κοιτάμε τα τηλέφωνά μας, ως πιθανές αιτίες αύξησης των περιστατικών».

Ο Δρ Abrahams συστήνει να κρατάμε το τηλέφωνό μας με τρόπο ώστε να μη χρειάζεται να σκύβουμε προς τα εμπρός. «Κάντε ένα θετικό βήμα για την υγεία της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου σας, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας όταν μπορείτε να κρατήσετε τον αυχένα σας στη φυσική του ευθυγράμμιση, και όταν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, προσαρμόστε το περιβάλλον εργασίας σας ώστε να υποστηρίζει μια υγιή στάση του σώματος» κατέληξε.
πηγή ygeiamou.gr