Τετάρτη 07.06.2023

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Ο άνθρωπος που επέλεξε την πρώτη φορά Αριστερά να κυβερνήσει με τον Καμμένο, δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου»

O Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Κληθείς να απαντήσει εάν το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βάση συζήτησης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει άλλα να λέει προεκλογικά με το πρόγραμμά του και άλλα να κάνει. Το έχει βιώσει ο ελληνικός λαός. Πριν από 5 χρόνια μιλούσε για σεισάχθεια και υποστήριζε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, αλλά επιβάρυνε τον ελληνικό λαό με το τρίτο μνημόνιο και 100 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στην έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία διαπιστώνει μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων κατά 7,4% μέσα στο 2022.

«Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητούν τα νούμερα που παρουσίασε ο ΟΟΣΑ. Εμείς όμως βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, ενάμιση χρόνο τώρα, εξαιτίας των επιλογών του κ.Μητσοτάκη, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Άφησε 4-5 μεγάλες εταιρείες ενέργειας να βγάζουν υπερκέρδη και δεν συγκρούστηκε μαζί τους. Το ίδιο έκανε και με τις τράπεζες. Δεν επέλεξε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα αλλά εφήρμοσε επιδοματικές πολιτικές, όπως έκανε και ο κ. Τσίπρας. Το εισόδημα του Έλληνα πολίτη έχει υποστεί τεράστια μείωση.»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σταχυολόγησε μερικά από τα σημαντικότερα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

«Εμείς προτείνουμε ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αύξησε ο κ.Τσίπρας με τον νόμο Κατρούγκαλου και δεν τον κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θέσπιση 120 δόσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και προστασία της πρώτης κατοικίας που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείωσε η Νέα Δημοκρατία. Ένα νέο ζευγάρι που θέλει να κάνει οικογένεια στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι. Εμείς εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε μιλήσει για την κοινωνική κατοικία. Ποιός άλλος το έκανε; Μετά την πανδημία, η κυβέρνηση είχε ένα πολύτιμο εργαλείο, το Ταμείο Ανάκαμψης, για να δημιουργήσει ένα νέο ΕΣΥ. Αλλά επέλεξε να διοχετεύσει μόνο το 2% των πόρων για την Υγεία, ενώ η Ιταλία και Ισπανία έδωσαν 8% και 10%. Δεν τους ενδιαφέρει η δημόσια υγεία, με αποκορύφωμα την εγκύκλιο που έβγαλε η κ. Γκάγκα.»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε και τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης περί τυμβωρυχίας εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα. «Τυμβωρύχος είναι ο κ. Τσίπρας γιατί και πριν το 2015 προσπαθούσε να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου, όμως οι πολιτικές του επιλογές όταν κυβέρνησε δεν είχαν καμία σχέση ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την Αριστερά. Ο άνθρωπος που επέλεξε την πρώτη φορά Αριστερά να κυβερνήσει με τον κ. Καμμένο και να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, δεν έχει να μας πει απολύτως τίποτα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ