Δευτέρα 24.06.2024

Ανδρέας Σπυρόπουλος : «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει μεγάλο ευεργέτη τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Σχολιάζοντας το ποσοστό που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, επισήμανε: « Για εμάς είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Παρά τις μεγάλες πιέσεις και τις επιθέσεις, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο άντεξε, αλλά είναι από τους μεγάλους κερδισμένους αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και επιστρέφει πλέον ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Δεν είναι πλέον ένα μικρό κόμμα, το οποίο κάποιοι σκέφτονταν να το χρησιμοποιήσουν σε μία κυβέρνηση. Η επιλογή αυτή του ελληνικού λαού μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι χρειάζεται μία αξιωματική αντιπολίτευση, που θα εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο με σύγχρονο λόγο, με νέα πρόσωπα. Φαίνεται καθαρά ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και η αντιπολίτευση που επέλεξε να κάνει εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν».

Κληθείς να ερμηνεύσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές του επιλογές και η διακυβέρνηση ήταν επιτυχημένες. Σε μία σειρά από ζητήματα έχει αποτύχει. Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα το ξεχάσουμε; Δεν οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος, το οποίο θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες; Δεν οφείλουμε να φτιάξουμε μία πιο ανθεκτική οικονομία; Θέλω να σας θυμίσω ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι αρνητικό. Είναι ο κυριότερος λόγος, που οδήγησε τη χώρα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Να σας θυμίσω ότι το 2007 ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία κέρδισαν τις εκλογές με ισχυρό ποσοστό και δύο χρόνια μετά η Ελλάδα κατέρρευσε και μπήκαμε στην πιο βαθιά οικονομική κρίση».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπενθύμισε ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν αρκετά χαμηλότερο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε κατά 200.000 τους ψηφοφόρους του , όταν το προηγούμενο διάστημα, όλες οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν μονοψήφιο ποσοστό εν μέσω επιθέσεων και από τα δύο κόμματα. Εμείς δεν γκρινιάξαμε προεκλογικά ότι οι δημοσκοπήσεις δημιουργούσαν ένα κλίμα εχθρικό προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά οφείλουμε να πούμε μετά τις εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μονοψήφιο ποσοστό όπως προεξοφλούσαν, αλλά ένα ισχυρό διψήφιο».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή αντιπολίτευση και αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί να τον διαδραματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα μεγάλο ευεργέτη, τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαν τον Άη Βασίλη έβγαζε έναν Αντώναρο, έναν Κατρούγκαλο. Δεν ψήφισαν την τροπολογία στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή και δεκαπέντε μέρες μετά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι θέλει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, του Κασιδιάρη, των καταδικασμένων δολοφόνων. Με τη στάση τους δεν ήταν στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου. Εμείς θα μιλήσουμε τη φωνή της λογικής, με πρόγραμμα, με σοβαρή τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που θα εκφράζει τις προοδευτικές δυνάμεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ