Παρασκευή 19.07.2024

Άναυδοι οι χρήστες των iPhone μετά την ανακάλυψη μίας κρυφής λειτουργίας του smartphone

Οι κάτοχοι iPhone έχουν μείνει άναυδοι καθώς μόλις τώρα ανακάλυψαν έναν μυστικό σκοπό για τη γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης τους. Η λειτουργία αυτή υπάρχει εδώ και χρόνια και αντικατέστησε το φυσικό home button των iPhone.

Το iPhone X, που κυκλοφόρησε το 2017, ήταν το πρώτο που υιοθέτησε αυτή τη γραμμή σε μια προσπάθεια να δώσει στους χρήστες συνολικά περισσότερο χώρο στην συσκευή για την οθόνη.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λειτουργία αμέτρητες φορές κάθε μέρα για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους κάνοντας σάρωση προς τα πάνω από το κάτω μέρος. Αλλά αποδεικνύεται ότι η γραμμή έχει έναν ελάχιστα γνωστό δευτερεύοντα σκοπό, όπως αναφέρουν πρόσφατα οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρόνο κατά την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

iPhone: Η κρυφή λειτουργία της γραμμής στο κάτω μέρος της οθόνης

Οι περισσότεροι άνθρωποι σαρώνουν προς τα πάνω περίπου το ένα τέταρτο της διαδρομής και περιμένουν να εμφανιστεί ξαφνικά ένα καρουζέλ με όλες τις προηγούμενες εφαρμογές όταν θέλουν να επιστρέψουν.

Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος που περιλαμβάνει τη γραμμή για όταν θέλετε απλώς να μεταβείτε πίσω στην τελευταία εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε.

«Πώς δεν το ήξερα αυτό;» έγραψε ένας κάτοχος iPhone στο Instagram. «Ούτε εγώ το ήξερα», σχολίασε ένας άλλος. «Είμαι νέος στα iPhone, ευχαριστώ γι’ αυτό», πρόσθεσε ένας τρίτος.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, θα πρέπει να έχετε ξεκλειδώσει το iPhone σας και να το χρησιμοποιείτε μέσα σε μια εφαρμογή.

Σύρετε κατά μήκος της γραμμής από αριστερά προς τα δεξιά και θα σας μεταφέρει απευθείας στην τελευταία εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε.

Φυσικά, αν θέλετε να πάτε σε μια εφαρμογή πολύ πιο πίσω στο ιστορικό σας, είναι πιο γρήγορο να παραμείνετε στη συνηθισμένη μέθοδο.

iPhone: Άλλα κόλπα για να δοκιμάσετε σήμερα

  • Typing cursor: Όταν πληκτρολογείτε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο διαστήματος για να μετατρέψετε το πληκτρολόγιό σας σε trackpad, επιτρέποντάς σας να μετακινείστε πιο εύκολα σε λέξεις και προτάσεις.
  • Κλείσιμο όλων των καρτελών του Safari: Για να το κάνετε αυτό με μία κίνηση, απλά κρατήστε πατημένα τα επικαλυπτόμενα τετράγωνα στην κάτω δεξιά γωνία και πατήστε close all tabs (κλείσιμο όλων των καρτελών).
  • Διαγράψτε πολλές φωτογραφίες γρήγορα: Κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας πάνω σε μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας διαγώνια στις Φωτογραφίες για να επιλέξετε πολλές εικόνες ταυτόχρονα και, στη συνέχεια, πατήστε διαγραφή
  • Γρήγορη μετατροπή νομίσματος: Σαρώστε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της αρχικής οθόνης (ή σαρώστε από αριστερά προς τα δεξιά σε ένα μοντέλο iPhone X ή νεότερο μοντέλο) και, στη συνέχεια, πατήστε στη γραμμή και πληκτρολογήστε ένα νόμισμα (π.χ. 200 δολάρια) και αυτό θα μετατραπεί αυτόματα στο τοπικό σας νόμισμα.
  • Ελέγξτε αν πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στην μπαταρίας σας: Οι μπαταρίες στο εσωτερικό των smartphones υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και ελέγξτε την ένδειξη Μέγιστη χωρητικότητα. Γενικά, μια μπαταρία θεωρείται φθαρμένη όταν η χωρητικότητά της έχει μειωθεί στο 80%. Αν είστε κάτω από αυτό, μπορείτε να αγοράσετε μια μπαταρία ανταλλαγής από την Apple
  • Μετακινήστε εφαρμογές πιο γρήγορα: Κρατήστε μια εφαρμογή πατημένη μέχρι να αρχίσει να κουνιέται και, στη συνέχεια (ενώ την κρατάτε ακόμα πατημένη), πατήστε άλλες εφαρμογές, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται, ώστε να μπορείτε να τις μετακινήσετε πιο εύκολα.

Πηγή: enikos.gr, FOXreport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ