Παρασκευή 19.08.2022

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου από Γ. Μαλαφή

Με κύριο στοιχείο τη «σύνθεση» απόψεων και δράσεων ο Γιάννης Μαλαφής, που έχει διατελέσει Δήμαρχος στους τότε Δήμους Αμανής και Ομηρούπολης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Δήμο Χίου.
Γιατρός, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαλαφής συμμετέχει και στην επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών στο νησί της Χίου.

“Με την υποψηφιότητα μου για το Δήμο της Χίου επιδιώκω τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, αφομοιωμένης από το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό και κυρίως αποδεκτή από την κοινωνία. Με στοχοθεσία, μετρήσιμα αποτελέσματα και λογοδοσία. Ένα σχεδιασμό με προοπτική να κρατήσει στη Χίο τη γενιά με πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να ξαναγίνει ελκυστική για τη γενιά που την εγκατέλειψε γιατί δεν είδε να ανταποκρίνεται στα επαγγελματικά της όνειρα…
“Πυλώνες για έναν τέτοιο σχεδιασμό είναι η διάθεση για τομές και περισσότερο η αντίληψη πως η επιτυχία του βασίζεται στις συνεργασίες και το σεβασμό στη διαφορετικότητα”, αναφέρει ο κ. Μαλαφής σημειώνοντας ως κύρια στοιχεία τις θέσεις για :

• ένα νέο μοντέλο οικονομίας και παραγωγικής διαδικασίας. Βασισμένο στα στοιχεία που καθιέρωσαν τη Χίο ανά τους αιώνες και ελκυστικό για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
• μια αποκεντρωτική φιλοσοφία για να πάρουν ξανά ζωή τα χωριά μας.
• η ισότιμη πρόσβαση στις τοπικές υπηρεσίες και στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.
• ο σεβασμός και η προστασία στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ειδικά αυτή την εποχή.
• ένας σχεδιασμός προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του τόπου μας.
“Έχει ήδη συνδιαμορφωθεί ένα πρώτο πλαίσιο από όσους διαθέτουν παράλληλες με εμένα ανησυχίες, το οποίο θα επιδιώξω να διευρυνθεί. Η ώσμωση αυτών των σκέψεων θα αποδώσει ένα δημοτικό σχεδιασμό που θα έχει μελετήσει έγκαιρα τη δημοτική λειτουργία και θα έρθει κατάλληλα προετοιμασμένος να διοικήσει, ανοικτός στα ρεύματα της εποχής και με προσήλωση στην αξία της συνεργασίας”, σημειώνεται.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ