Τετάρτη 24.04.2024

Αναφορά Μηταράκη για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας προς έμμισθους και άμισθους δικηγόρους

Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας προς έμμισθους και άμισθους δικηγόρους.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει το αίτημα που γνωστοποιήθηκε με ανοιχτή επιστολή από 69 άμισθες δικηγόρους, που έγιναν μητέρες κατά την περίοδο 01/01/2023-23/09/2023.

Σύμφωνα με την επιστολή τους ζητούν να γίνουν δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κατ’ αντιστοιχία των έμμισθων δικηγόρων που όπως σημειώνουν είναι ήδη δικαιούχοι.

«Αποτελεί ένα σημαντικό θέμα και στα πλαίσια της στρατηγικής της Κυβέρνησης για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών», επισημαίνει στην αναφορά του ο κ. Μηταράκης.

Αναφορά Μηταράκη για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας προς έμμισθους και άμισθους δικηγόρους by Notis Mitarachi on Scribd

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ