Δευτέρα 11.12.2023

Αλκιβιάδης Στεφανής “Η πρότασή μου είναι ενωτική και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, καθώς το σχέδιο μας θέλει να ωφελήσει έμπρακτα κάθε νησιώτη μας, χωρίς εξαιρέσεις”

Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο Lesvos Pen τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο ίδιος διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, τη διοικητικές του ικανότητες και την αγάπη του για τα νησιά μας.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Κύριε Στεφανή

1.Ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεχθήκατε να είστε ο Υποψήφιος που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή σας την απόφαση.

 

Ο Πρωθυπουργός μού έδειξε την εμπιστοσύνη και είμαι πραγματικά ευγνώμων. Δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό από το να σου δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσεις την πατρίδα σου και το συνολικό συμφέρον από το τιμόνι μιας από τις πλέον κρίσιμες Περιφέρειες της χώρας μας. Άλλωστε αυτό ακριβώς έχω μάθει να κάνω σε ολόκληρη την πορεία μου. Να υπηρετώ το εθνόσημο με αίσθημα ευθύνης, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και χρώματα.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν διαπιστώνεις ότι τα προβλήματα στο Βόρειο Αιγαίο είναι πιεστικά και οι ευκαιρίες που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δυσανάλογα πολλές, το αίσθημα της ευθύνης γίνεται ακόμα πιο δυνατό.

Η πρότασή μου πάντως είναι ενωτική και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, καθώς το σχέδιο μας θέλει να ωφελήσει έμπρακτα κάθε νησιώτη μας, χωρίς εξαιρέσεις. Δεν θα μείνει πίσω κανείς, είτε είναι δεξιός, είτε αριστερός, είτε κεντρώος.


  1. Στην έναρξη της προεκλογικής σας εκστρατείας υπήρξαν πολλές φωνές, οι οποίες μίλησαν για υποψηφιότητα «εξ Αθηνών». Όμως από όσο γνωρίζουμε τα τελευταία 10 χρόνια επισκέπτεστε ασταμάτητα όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αποτέλεσμα αυτού είναι η θετική εντύπωση που έχουν οι κάτοικοι των 9 νησιών του Βορείου Αιγαίου. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτή την άποψη;

 

Γνωρίζω κάθε σπιθαμή του Βορείου Αιγαίου. Όχι μόνο γιατί είναι ο τόπος καταγωγής μου, αλλά γιατί έζησα εδώ επί σειρά ετών και εργάστηκα στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των νησιών μας.

Ο ισχυρισμός αυτός λοιπόν είναι παραπλανητικός και ενδεικτικός των τακτικών που ακολουθούν ορισμένοι εκ των συνυποψηφίων μου. Είναι η επιτομή της μικροπολιτικής. Εγώ τα μικροπολιτικά παιχνίδια δεν τα ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι να διοικώ, να διακρίνω τη ρίζα του προβλήματος και κυρίως να βρίσκω λύσεις, να παίρνω το βάρος των αποφάσεων. Οι συμπολίτες μου, με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά σε όλα τα νησιά μας, έχουν αντιληφθεί τις αρχές που πρεσβεύω και αν είμαι εξοικειωμένος με τα θέματα του τόπου μας. Όπως έχουν καταλάβει ότι τα μικροπολιτικά παιχνίδια δεν ωφέλησαν τον τόπο. Γι’ αυτό τα απορρίπτουν και είναι έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα.

  1. Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες σας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Τί θα πρέπει να αλλάξετε τις πρώτες 100 μέρες;

 

Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια κλασική ερώτηση, αλλά θα σας απαντήσω με ειλικρίνεια: Η Περιφέρειά μας δεν αλλάζει σε 100 μέρες. Έχουμε πολλά θέματα, είμαστε πολύ πίσω στους περισσότερους δείκτες, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες νησιωτικές περιφέρειες της χώρας. Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή φέρει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ευθύνης, καθώς δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες όπως θα όφειλε. Επέλεξε τη στασιμότητα και την απομόνωση.

Το δικό μας σχέδιο που θα ξεκινήσει αμέσως και θα εκτίεται σε βάθος 5ετίας στοχεύει στο να δημιουργήσει μια νέα δυναμική σε κάθε πτυχή των δράσεων μας. Διεκδικήσεις, εξωστρέφεια, Τουρισμός, έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας.

Επειδή όμως ρωτάτε, το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθώ, λόγω και της εποχής μια που θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, θα είναι η ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας. Να ελέγξουμε αν έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να αντιμετωπίσουμε μια θεομηνία.

 

  1. Ενημερώστε μας για το ποιες θεωρείτε είναι οι κομβικές σας προτάσεις για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου; Πως θα θέλατε να είναι τα νησιά μας το 2029;

 

Υπάρχει μια σειρά θεμάτων που αφορούν οριζόντια όλα τα νησιά μας. Ξεκινάω από την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων, γιατί εκεί παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες αστοχίες κατά την προηγούμενη περίοδο.

 

Αυτό θα ξεκλειδώσει και την υλοποίηση των κρίσιμων υποδομών που έχουν καθυστερήσει πολύ.  Έργα υδροδότησης, το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, η συνδεσιμότητα με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ορισμένα από αυτά που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

 

Ταυτόχρονα, κομβικής σημασίας είναι για εμάς η οργανωμένη προώθηση του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων μας τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.

 

Έχουμε θέσει ένα μεγάλο, αλλά απολύτως εφικτό στόχο: σε πέντε χρόνια από τώρα να είμαστε μια νησιωτική περιφέρεια- πρότυπο.  Ένας τόπος που θα χαίρεσαι να ζεις και θα λαχταράς να επισκεφτείς. Και πιστεύουμε ειλικρινά ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

  1. Αναφέρετέ μας κάποιους συλλογισμούς για το μέλλον των νέων στα νησιά μας ;Τί να περιμένουν από εσάς;

 

Όλες μας οι ενέργειες αποβλέπουν στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν στα νησιά μας, να έχουν καλές δουλειές, να μπορούν να φτιάξουν εδώ τις οικογένειές τους και να μην στερούνται τίποτα σε σχέση με τα παιδιά από μεγάλα αστικά κέντρα. Κάθε άξονας του σχεδίου μας θέτει τις βάσεις για νέες θέσεις εργασίας, περισσότερες ευκαιρίες, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παράλληλα, η θέσπιση πολιτικών για το δημογραφικό, τη στήριξη της οικογένειας με φορολογικά κίνητρα, διευκολύνσεις στη στέγαση και την πρώτη κατοικία και αύξηση των επιδομάτων μητρότητας βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας. Για εμάς, η δημιουργία καλύτερων προοπτικών για τους νέους μας, είναι ένα ζήτημα υψηλής εθνικής σημασίας.

 

 

 

  1. Ως προς την προστασία της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου και παρατηρώντας τα τεράστια ζητήματα από την κλιματική αλλαγή σε πολλές περιοχές, πείτε μας πως σκέφτεστε να κινηθείτε ως προς αυτή την κατεύθυνση;

 

Σας ανέφερα και πριν ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθούμε καθώς τα όσα τραγικά συνέβησαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μάς καλούν να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά και να θέσουμε σε εφαρμογή όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων. Επιχειρησιακά, με την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία, υλικοτεχνικά, με την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού και βέβαια σε επίπεδο στελέχωσης, με το κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ταυτόχρονα, η άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων έργων θωράκισης, όπως τα αντιπλημμυρικά και τα αποστραγγιστικά έργα που δυστυχώς έχουν καθυστερήσει πολύ στα νησιά μας, είναι επιτακτική.

Άλλωστε γνωρίζω καλά τι σημαίνει θωράκιση απέναντι σε μια απειλή, οργάνωση της άμυνας, ανάλυση των κινδύνων. Αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή και αυτό θα κάνω και τώρα, ώστε να περιφρουρηθούν οι ζωές και οι περιουσίες των συμπολιτών μου.

 

  1. Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα θέλαμε την άποψή σας για το πως σκέφτεστε τη συνεργασία σας.

Είναι αλήθεια ότι οι πανεπιστημιακές σχολές μας διαθέτουν σπουδαίο επιστημονικό κεφάλαιο που δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Κάποια τμήματα μάλιστα έχουν πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα και συμβατά με τις προτεραιότητές μας. Θα επιδιώξουμε τη στενότερη δυνατή συνεργασία Περιφέρειας και Πανεπιστημίου σε προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας με επίκεντρο τα νησιά μας. Όπως και στη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική αγορά εργασίας.

 

 

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για τον άνθρωπο Αλκιβιάδη, τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, τα χόμπι του και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Αγαπώ πολύ τον αθλητισμό και ειδικά τα ομαδικά αθλήματα. Μπάσκετ και ποδόσφαιρο με ενδιαφέρουν τόσο ως φίλαθλο όσο και για να αθλούμαι και εγώ ο ίδιος χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας την πλάκα, τον ανταγωνισμό, την πρόκληση. Ο κινηματογράφος, το διάβασμα και τα ταξίδια αποτελούν επίσης ένα τομέα που με ενδιαφέρει πολύ, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να αντλώ παραστάσεις και να χαλαρώνω.

Ελεύθερος χρόνος βέβαια δεν υπάρχει πολύς. Και είναι λογικό, καθώς όσοι έχουν δημόσιο ρόλο οφείλουν να είναι αποδοτικοί και σοβαροί και να ασχολούνται κυρίως με τα προβλήματα των πολιτών.

 

 

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή και στα social media

 https://www.facebook.com/stefanis.alkiviadis 

 https://www.instagram.com/alkiviadis_stefanis/ 

https://twitter.com/AlkisStefanis?fbclid=IwAR0aPjGqpZ3kaQlAKzIrcq_vQQopK3LUAh0D6CVpA8xMcrrhm4QQMldI2CA

 alkiviadis-stefanis

 https://www.tiktok.com/@alkiviadis_stefanis?fbclid=IwAR1L9StzFTsezQfd4du_eacLQtpKQNNtDS-t-TkWjiSLgzpx2beM0qK_gwI 

 alkiviadis_stefanis 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ