Δευτέρα 11.12.2023

Αλάτι & Πιπέρι: Τα παϊδάκια με Τσίπρα, ο Πολάκης και οι εκτιμήσεις για τον κυρ Στέφανο

Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής

Σαν τη σουπιά, το «πανουργότατον των μαλακίων», που όταν θέλει να ξεφύγει απ’ τους διώκτες της εκλύει μελάνι για να μην είναι ορατή η παρουσία της, έτσι και ο Τσίπρας 

την Τρίτη το βράδυ -και ενώ όλοι τον «κυνηγούσαν» επειδή τον θεωρούν ηθικό αυτουργό της συμφοράς που βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Κασσελάκη στην αρχηγία- για να τους αποπροσανατολίσει, θολώνοντας τα νερά, «χρησιμοποίησε» ως μελανο-ασπίδα ένα πρόσωπο με συμπάθειες και καλό πέρασμα στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποστηρικτή της Αχτσιόγλου στη μάχη για την προεδρία του κόμματος, με τον οποίο συναντήθηκε σε κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης για να φάνε παϊδάκια. Δεν ξέρω εάν ο Σακελλαρίδης λειτούργησε ως «κομιστής» κάποιου μηνύματος του Τσίπρα προς την Αχτσιόγλου, η οποία έχει πάρει ανάποδες μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο επέτρεψε στον Κασσελάκη και τον περίγυρό του να τη διασύρουν ως υπονομευτή του όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά σίγουρα ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε μια τέτοια συνάντηση γνωρίζοντας πως δεν θα μείνει κρυφή, για να εμφανιστεί στην «ειδησεογραφία» ως «αθώος» του αίματος που χύνεται αυτές τις ημέρες στο κόμμα. Βέβαια υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία γι’ αυτή τη συνάντησή τους.

Ο Τσίπρας επιχείρησε να «εκθέσει» τον Σακελλαρίδη, ώστε ο τελευταίος να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης ταύτισής του με την έξοδο της Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνάμα να τον ρίξει στην «παγίδα» να πιστέψει πως, εάν αποτύχει ο Κασσελάκης, αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική επιλογή στον χώρο της Αριστεράς.

Παύλος Πολάκης: «Άει σαπέρα…»

Η αστική ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός ξεχειλίζουν στον δημόσιο διάλογο που ανοίγει ο Π. Πολάκης με «φίλους» του στο Facebook.

Ειδικά εάν τολμήσει κανένας και τον ξεμπροστιάσει ή επιχειρήσει να τον κράξει, εκεί να δείτε πώς αντιδρά. Και προς επίρρωση αυτής της αντίδρασής του, σας παραθέτω αυτούσια τη απάντηση που έδωσε σε έναν δημοσιογράφο, που σχολίασε τις απόψεις του για τον Ε. Τσακαλώτο για το περίφημο «μαξιλαράκι», λέγοντας του ταυτόχρονα πως «λούφαξε», όταν πήγε να τον διαγράψει ο Α. Τσίπρας: «Άκου, ηλίθιε: Πρώτον πάντα τα έλεγα. Δεύτερον, αντέδρασα και καλά έκανα στον εκβιασμό του Σταθάκη που απαίτησε να βγει εκτός ο Χαιρετάκης, ενώ είχε εγκριθεί από την Πολιτική Γραμματεία. Ούτε λούφαξα ούτε κανείς έσωσε το τομάρι μου έτσι γενικώς, ο κόσμος με στήριξε και γι’ αυτό παρέμεινα. Τρίτον, μετράω τόσο στην κοινωνία ώστε να εκλεγώ 5ος βουλευτής στους 300 σε όλη τη χώρα με βάση το ποσοστό των σταυρών που πήρα στο σύνολο των ψήφων του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια. Στα Χανιά πληρώσαμε και τον Κατρούγκαλο και τις επιστρεπτέες που δεν ανέδειξαν οι οικονομικοί μας υπεύθυνοι. ΓΚΕΓΚΕ? Άει σαπέρα λοιπόν».

Η Νίνα «πυροβολεί» τον Ραγκούση

Σε χλωρό κλαρί δεν αφήνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη τον πάλαι ποτέ ανθυποψήφιο της Ραγκούση στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιά, ο οποίος χθες έκανε μια «παραπονιάρικη» ανάρτηση στο Facebook, στα όρια της πολιτικής κλάψας, με αποδέκτη τον Κασσελάκη, επειδή κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον βρίζουν, λέγοντάς του «σήκω και φύγε, πασόκε».

Ο Ραγκούσης, λες και επιδιώκει να δώσει διαπιστευτήρια στον Κασσελάκη, επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από την Αχτσιόγλου, την οποία στήριζε για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη σύντροφό του και βουλευτή Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας απ’ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει και να τον προστατεύσει από αυτούς που του επιτίθενται. «Εξακολουθώ να ζητώ δημοσίως από τον Στέφανο Κασσελάκη να απαιτήσει πρώτα από τους υποστηρικτές του να σταματήσουν τον εμφύλιο εσωκομματικό πόλεμο και όσοι είναι μέλη του κόμματος να τους παραπέμψει για διαγραφή. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Δεν γνωρίζω τι θα αναγκαστεί να πράξει η Έφη Αχτσιόγλου τελικά. Εγώ θα παραμείνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να δουλέψω όπως έκανα και τα προηγούμενα χρόνια». Έλα, όμως, που η Κασιμάτη, που πλέον ανήκει στην ηγετική ομάδα του Στ. Κασσελάκη, δεν συγκινήθηκε απ’ την ανάρτηση του Ραγκούση, γράφοντας τα εξής υπαινικτικά εναντίον του: «Ε, όχι και “πασόκοι” όσοι έγιναν κηπουροί των στελεχών του Συνασπισμού για να “τρουπώσουν” ξανά στο πολιτικό σύστημα, χωρίς ποτέ να θέτουν ένα (1) ιδεολογικό ζήτημα από τον πολιτικό χώρο καταγωγής τους, τον οποίον επίσης είχαν καταστρέψει. Ο λαός ωστόσο τους απέβαλε ξανά, με τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ηθελημένα δεν ολοκλήρωσε ποτέ τη μεγαλειώδη και μοναδική διεύρυνση της βάσης της περιόδου 2010-12 με γνώμονα την απαιτούμενη δημοκρατική σύνθεση των σοσιαλιστικών ιδεών, αλλά επέβαλε τη συνασπισμοποίηση του νεοϊδρυθέντος το 2013 κόμματος, συνεχίζοντας με μετεγγραφές κεφαλών χωρίς σώμα και ενίοτε χωρίς σπονδυλική στήλη, διαδικασία που ονόμασε “διεύρυνση” ενώ ισοδυναμούσε με την απόλυτη σμίκρυνση – στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στην αυτοδιοίκηση, στην εθνική κάλπη. Αποδεδειγμένα».

Δεν… τραβάει ο κυρ Στέφανος

Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα δουν το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες δημοσκοπήσεις με δυσάρεστα αποτελέσματα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια της κοινής γνώμης. Το ΠΑΣΟΚ πλέον φλερτάρει με τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, το ΚΚΕ επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του και ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει σε επίπεδα μικρομεσαίου κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά την τεράστια προβολή που απολαμβάνει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζεται απ’ τους πολίτες ως πολιτικό πρόσωπο που πείθει για την ηγετική του επάρκεια, με αποτέλεσμα να δικαιώνονται όσοι αξιολογούν την εμφάνισή του στη δημόσια ζωή του τόπου συγκρίνοντάς τη με αυτή του κωμικού Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε επίπεδο αρχηγικής καταλληλότητας συναγωνίζεται με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, με τους Δ. Κουτσούμπα του ΚΚΕ και Ν. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ να διεκδικούν τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: Parapolitika.gr, δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ