Τρίτη 06.06.2023

Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΝΔ: Εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας

Γιάννης Σμυρλής

Λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, μιλά στο Liberal.gr για την επενδυτική βαθμίδα, τις διαφορές του προγράμματος της ΝΔ με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν πάλι τη ΝΔ.

Συνέντευξη στην Αντιόπη Σχοινά

Μπορείτε να μας πείτε πώς κινήθηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθόλη της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου;

Κυρία Σχοινά, στόχος μας ήταν να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά η δομή του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Από την μεγαλύτερη πόλη μέχρι και το τελευταίο χωριό. Να κινητοποιηθούν όλα τα στελέχη μας, η νεολαία και βέβαια όλες και όλοι οι υποψήφιοι μας ώστε υπό τον συντονισμό της κεντρικής διοίκησης να προβάλλουν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης μας τα 4 χρόνια, και επιπλέον να εξηγήσουν στους πολίτες κάθε πτυχή του προγράμματός μας για το 2023-2027.

Λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα της χώρας. Γιατί να προτιμήσουν πάλι την Νέα Δημοκρατία;

Τα τελευταία 4 χρόνια η  Πατρίδα μας έχει μια αποτελεσματική Κυβέρνηση. Παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, που αντιμετωπίσαμε με επάρκεια, υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας. Σε κάθε πεδίο πολιτικής. Αυτά που είπαμε προεκλογικά, αυτά κάναμε μετά, τιμώντας την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων. 

Πετύχαμε ισχυρή ανάπτυξη – διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 7%. Φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών στις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Ρεκόρ εσόδων και από τον τουρισμό. Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%. Μειώσαμε συνολικά 50 φόρους και εισφορές.

Αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Δεν υπάρχουν πια εκκρεμείς κύριες συντάξεις και οι νέες πλέον βγαίνουν σε 2 μόνο μήνες. Στηρίξαμε την οικογένεια με ένα συμπαγές πλέγμα μέτρων όπως η αύξηση της ειδικής άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες και το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, στηρίξαμε τους νέους με προγράμματα όπως το «Πρώτο ένσημο» και το «Σπίτι μου». Προσλάβαμε 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για την υγεία. Το gov.gr  έλυσε τα χέρια των πολιτών, μειώθηκαν οι ατελείωτες ουρές αναμονής.

Μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές σε θάλασσα και στεριά. Θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αναβαθμίσαμε τον γεωπολιτικό μας ρόλο. Κάναμε πολλά. Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από αυτά. Προφανώς έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Οφείλουμε να παλέψουμε περισσότερο για να σπάσουμε διαχρονικές παθογένειες που μας επιβαρύνουν, να απελευθερώσουμε τις μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις που έχει η χώρα.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι και πάλι με την εμπιστοσύνη των πολιτών η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της και την επόμενη τετραετία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 

Γιατί να επιλέξουν οι πολίτες το δικό σας πρόγραμμα και όχι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ;

Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόγραμμά μας είναι ένα καλά επεξεργασμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα. Σε αντίθεση με την συρραφή ιδεών και θεωρητικολογιών του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που για άλλη μια φορά τάζει πράγματα που ξέρει ότι δεν μπορεί κάνει πράξη. Αμετανόητοι και εκτός πραγματικότητας, παρά τις περιπέτειες που έβαλαν τη χώρα τα χρόνια που κυβέρνησαν. Προφανώς και πάλι οι αυταπάτες, οι ψευδαισθήσεις και η πλειοδοσία υποσχέσεων κόστους 83 δισ. ευρώ είναι η «μαγική συνταγή» του κυρίου Τσίπρα. 

Το δικό μας πρόγραμμα κυρία Σχοινά, δεν υπερβαίνει σωρευτικά σε βάθος τετραετίας τα 8 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν. Ξεδιπλώνεται σε πέντε κεφάλαια – την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα – και έχει έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

Στόχος μας είναι μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, με καλύτερους μισθούς, χαμηλότερους φόρους, χωρίς όμως να διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Με  καλύτερες αμοιβές για όλους, ένα πιο αποτελεσματικό κράτος, αξιοπρεπή Υγεία, μεγαλύτερη στήριξη στους νέους και μια ισχυρή Πατρίδα με θωρακισμένα εθνικά σύνορα. Το πρόγραμμά μας απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που θέλουν προκοπή, πρόοδο και ανάπτυξη. Και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Οι κακές συνήθειες του παρελθόντος και η άνευ ορίων παροχολογία δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα του μέλλοντος. Οι πολίτες άλλωστε, ξέρουν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Και έχουν δείξει ότι επιβραβεύουν τη συνέπεια, τη σκληρή δουλειά και τη σοβαρότητα. 

Η επενδυτική βαθμίδα σχετίζεται με το αποτέλεσμα των εκλογών ή είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί από κάθε Κυβέρνηση;

Η επενδυτική βαθμίδα δεν είναι κάτι ουδέτερο που αφορά μόνο κάποιους τεχνοκράτες. Σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για το κράτος, τις επιχειρήσεις για τα νοικοκυριά. Μας αφορά όλους. Και βέβαια, θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Σαφέστατα σχετίζεται με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι αυτό που περιμένουν οι επενδυτικοί οίκοι και οι αγορές είναι να δουν ότι πράγματι η Ελλάδα θα διαθέτει μια σταθερή και μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει την πολιτική που ακολουθήσαμε τα προηγούμενα 4 χρόνια.  Και αυτό προκύπτει μόνο από το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλάδα μπορεί με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023.

Φανταστείτε το σενάριο να γύριζε η χώρα σε μία Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Εάν ποτέ υλοποιούνταν το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει θα οδηγούσε σε μεγάλη αύξηση των φόρων, σε αδυναμία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και εποπτείας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τελικά σε νέα μνημόνια και χρεοκοπία. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, κυρία Σχοινά. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα κι αυτό το εγγυάται η ΝΔ.

*Ο Γιάννης Σμυρλής είναι Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ