Δευτέρα 15.07.2024

Αδ. Γεωργιάδης: Αποκαρδιωτική η στάση Κασσελάκη στους εργαζόμενους της Αυγής

Καυστικά σχολίασε την αναστολή του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το πώς χειρίστηκε το θέμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στο Action24 είπε πως «η εικόνα ενός Κασσελάκη που έκλεισε την Αυγή με ενα tweet από την Αμερική ήταν αποκαρδιωτική. Δεν ήταν αντάξια της ιστορίας της εφημερίδας, ούτε και αξιοπρεπές για τους εργαζόμενους. Θα έπρεπε να είναι εδώ και να συναντηθεί και με τους εργαζόμενους».

«Ο Κασσελάκης έκανε ένα “φτύσιμο” στην Αυγή. Εγώ που είμαι δεξιός σας λέω ότι για την ιστορία της εφημερίδας ο τρόπος του ήταν απαράδεκτος» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κατά τον ίδιο, δε, «είναι ακόμα χειρότερος» ο τρόπος του κ. Κασσελάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, «βλάπτει τη δημοκρατία, θλίβομαι που δεν έχει μιλήσει ακόμα ο κ. Τσίπρας»

«Αυτό το “ζεν” του Τσίπρα ενώ λέει όλη η Ελλάδα ότι πήρε “μαύρα” λόγω του Κασσελάκη, είναι λίγο περίεργο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε για το θέμα λέγοντας «η συζήτηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε μαύρα και ο Κασσελάκης είναι ο τίμιος, υποσκάπτει την πίστη των ανθρώπων στους δημοκρατικούς θεσμούς και σε αυτό ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει, δεν αφορά μόνο το κόμμα του».

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για τον Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι για την πράξη του διαγραφέντα από τη ΝΔ βουλευτή δεν προβλέπεται βουλευτική ασυλία για την επίθεση στον υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος».

«Έκανε μεγάλο λάθος ο Αυγενάκης»

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένας εργατικός άνθρωπος, τιμάται από τον λαό του Ηρακλείου για πολλά χρόνια και αυτό έχει τη σημασία του αλλά ασφαλώς έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ο πρωθυπουργός πολύ σωστά ενήργησε και σε πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην παράταξή μας να δικαιολογηθεί μια πράξη βίας» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, είπε ότι «θέλω να ζητήσω συγγνώμη ως πολιτικός από τον υπάλληλο για την επίθεση που δέχθηκε. Θέλω επίσης να πω σε αυτόν ότι δεν έχουμε καμία ασυλία, δεν υπάρχει ασυλία για τέτοιου είδους πράξεις, η βουλευτική ασυλία αφορά σε βουλευτικές πράξεις και μόνο. Ήταν ψευδές και ατυχές αυτό που ακούστηκε ως επίκληση από τον κ. Αυγενάκη».

πηγή liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ