Τρίτη 09.08.2022

Α/ΓΕΕΘΑ: Το «θερμό» τετ-α-τετ με Μενέντεζ και η επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ [pics]

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Φλώρος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ και για τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας».

Από την μεριά του, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μενέντεζ τόνισε σε δική του σχετική ανάρτηση πως: «Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχηγό του Ελληνικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Επιβεβαίωσα την υποστήριξή μου στους διαρκείς δεσμούς μας με τους Έλληνες εταίρους και την εκτίμησή μου για τον κεντρικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια, ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με την Assistant Secretary of State for Political-Military Affairs Jessica Lewis. Όπως σημειώνει σε έτερη ανάρτησή του στο Facebook, «συζητήσαμε για τις προκλήσεις ασφαλείας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τις προοπτικές εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε περιφερειακό και συμμαχικό επίπεδο».

Πηγή: onalert.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ