ΕΛΛΑΔΑ - 26/10/2023 - 12:00 μμ
«Βασίλισσα» των φυλακών η Ρούλα!
Ζωή και κότα για την 34χρονη σύμφωνα με συγκρατούμενή της στον Κορυδαλλό – Οι ιδιοτροπίες της με το φαγητό
και η κολλητή παρέα με τη μάνα της 12χρονης από τον Κολωνό
Για το πώς περνά τις ημέρες της στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε συγκρατούμενή της. Η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κάνει παρέα με τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, σύμφωνα με την κρατούμενη.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι «μια χαρά, βασίλισσα. Δηλαδή, με δίσκους τα θέλει όλα. Ό,τι δεν της αρέσει της το αλλάζουν, εμείς είμαστε τα ζώα μέσα στη φυλακή, αυτή είναι κυρία. Πολύ ψυχρή γυναίκα. Δεν τη νοιάζει τίποτα, σαν να είναι σπίτι της», είπε η κρατούμενη στο STAR.
Όσον αφορά τις παρέες της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα στη φυλακή, η κρατούμενη απαντά πως «κάνει παρέα μόνο με τη μάνα της 12χρονης. Μαζί προαυλίζονται, μαζί τρώνε, μαζί είναι στο κελί… Φιλίες δεν κάνει, δεν τις κάνει κανένας φίλες. Δημιουργεί προβλήματα με τα φαγητά, το γυρνάει πίσω αν δεν της αρέσει και ζητάει κάτι άλλο. Αυτή παραγγέλνει από το καφενείο, όχι σαν εμάς από την καντίνα. Αυτή είναι η κυρία μέσα στη φυλακή».
Η συγκρατούμενη της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε τον λόγο για τον οποίο εκείνη βρέθηκε στη φυλακή: «Στον Κορυδαλλό εγώ βρέθηκα γιατί πήγα να μείνω σε ένα ξενοδοχείο που δούλευα, όπου γνώρισα δύο ανθρώπους. Έναν κοντό που έπιασαν μαζί μου και τον ψηλό, τον δραπέτη. Κάποια μέρα, πήγαν για ψώνια, με τον δραπέτη να έχει μαζί του δύο σάκους. Η αστυνομία που τους παρακολουθούσε, σταμάτησε το ταξί στο οποίο επέβαιναν και τους συνέλαβε. Δεν είδα κάτι κακό. Δεν ήξερα τι είχε μέσα ούτε στον μεγάλο σάκο ούτε στον μικρό. Είχε ένα καλάσνικοφ μέσα. Δεν υπήρχε κανένα ένταλμα εναντίον μου, καμία πληροφορία για εμένα, δεν είχα απασχολήσει ποτέ τις Αρχές».
«Τα παιδάκια είχαν ημερομηνία λήξεως»
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος στο «Πρωινό» και ερωτήθηκε για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσει την υπεράσπισή της.
Είπε χαρακτηριστικά πως παραιτήθηκε από απόγνωση και ανέφερε τα εμπόδια που αντιμετώπισε στην υπόθεση ενώ σημείωσε πως η δικαστής είναι προκατειλημμένη. Ανέφερε πως εξαιτίας των ασθενειών που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου και άλλων γονιδιακών ζητημάτων είναι «θέμα χρόνου» να κινδυνεύσει και η δική της ζωή.
«Εσύ γνωρίζεις, όπως και το κοινωνικό μου περιβάλλον, τη λατρεία που έχω για τα παιδιά. Έχω θυσιάσει τη ζωή μου για τα παιδιά μου. Έχω χωρίσει από τα 56 μου και θα μπορούσα να έχω κάνει γάμους με καταπληκτικές γυναίκες. Τα παιδιά μου δεν έχουν γνωρίσει καμία σύντροφό μου, παρά μόνο την τελευταία σε μια γιορτή στο σπίτι μου. Χωρίς, όμως, ποτέ να τους δημιουργήσω την ανασφάλεια πως θα κάνω νέα οικογένεια ή άλλο παιδί. Τους το είχα υποσχεθεί από πολύ μικρή ηλικία», είπε.
«Όχι απλά το πιστεύω, είμαι απόλυτος. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και όχι γιατί έπεισε εμένα, ούτε εκ χαρακτήρος. Εκ χαρακτήρος είναι μια κλειστή κοπέλα και μπορεί να είναι και αντιπαθής αν τη δεις λίγο διαφορετικά. Είναι αθώα ιατρικά, είναι αθώα νομικά. Είναι το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που εγώ δικηγορώ. Εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικαστεί, το είπα στο δικαστήριο, το ανάθεμα θα πέσει στα κεφάλια σας», ανέφερε ο δικηγόρος.
«Εάν η επιστήμη δεν αντιμετωπίσει τις ασθένειες που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι θέμα χρόνου… Η ίδια το γνωρίζει. Υπάρχει μια διαφορά, εκείνο που δεν γνώριζε είναι τα παιδάκια, τα οποία είχαν και αυτά ημερομηνία λήξεως», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας
Επιστροφή Κούγια στη δίκη που μπαίνει στην τελική ευθεία για την απολογία Πισπιρίγκου
Μόλις έξι ημέρες έμεινε εκτός της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας. Μετά την επεισοδιακή παραίτηση του γνωστού ποινικολόγου από την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «τυπική», και τις δηλώσεις του ότι δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστη τελικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου, χθες η κατηγορούμενη ζήτησε τον επαναδιορισμό του. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την επιστροφή του Αλέξη Κούγια και της συνεργάτιδάς του στα έδρανα της υπεράσπισης, ενώ μετά από αίτημα της κατηγορούμενης παρέμεινε και
μία από τις τρεις δικηγόρους τις οποίες είχε διορίσει αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο.
Έτσι, ενόψει της απολογίας της 34χρονης, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, το ζήτημα της υπεράσπισης, που είχε ανακύψει αιφνιδίως, οδηγήθηκε σε λύση.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου χθες ζήτησε τον λόγο και υπέβαλε ένα νέο αίτημα στο δικαστήριο. Να καταέσουν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων δύο ειδικοί γενετιστές από τα Σκόπια, προκειμένου να μιλήσουν για τα αυτοάνοσα νοσήματα, την καρδιακή ανεπάρκεια και πιθανές πλημμέλειες στον γενετικό έλεγχο της Τζωρτζίνας.
Το αίτημα, όπως διατυπώθηκε, απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Όμως, δόθηκε η δυνατότητα οι επιστήμονες να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Έτσι, εφόσον εμφανιστούν στο δικαστήριο, η απολογία της κατηγορούμενης θα πάρει ακόμα μία παράταση, αλλιώς θα ξεκινήσει άμεσα. Πάντως η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενημέρωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής και να μην απολογηθεί.
Πηγή: Political.gr


















