Κυριακή 02.04.2023

«900.000 συνταξιούχοι δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους»

Με την καταβολή των συντάξεων, 900.000 και πλέον συνταξιούχοι, δηλαδή το 30% του συνόλου που έχουν προσωπική διαφορά, δεν είδαν καμία αύξηση στις συντάξεις τους.

Μετά από 12 χρόνια διαδοχικών μειώσεων και ενώ ο πληθωρισμός και η καλπάζουσα ακρίβεια ροκανίζει το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων, η Κυβέρνηση με επικοινωνιακό μπαράζ με αναληθή και επίπλαστα στοιχεία παραπλανούσε εξαγγέλοντας ότι το 94,6% των συνταξιούχων από 1.1.2023 θα πάρουν αυξήσεις.

Ενέπαιζε τους συνταξιούχους γιατί έντεχνα απέκρυβε ότι το 30% των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά όχι μόνο δεν θα πάρουν καμιά αύξηση αλλά θα παραμείνουν εισοδηματικά καθηλωμένοι έως και 7 χρόνια για να απαλειφθεί η προσωπική τους διαφορά.

Ενέπαιζε τους συνταξιούχους γιατί ενώ προεκλογικά δεσμευόταν ο κύριος Μητσοτάκης ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και την αθλιότητα της προσωπικής διαφοράς που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα κυνικά και ανερυθρίαστα την επικύρωσε με το νόμο Βρούτση.

Περιφρονεί η Κυβέρνηση τους χαμηλοσυνταξιούχους αντιμετωπίζοντάς τους ως επαίτες με εφάπαξ επίδομα-αντίδωρο, αντί της υλοποίησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για μια στοιχειώδη θεσμική σταθερή μηνιαία ενίσχυσή τους, με επαναφορά του καταργηθέντος ΕΚΑΣ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφρονεί τους συνταξιούχους η Κυβέρνηση αρνούμενη με ερμηνευτικά τερτίπια των αποφάσεων του ΣτΕ να αποδώσει με καθολικότητα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά δώρων και επικουρικών του 11μηνου.

Ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους με τις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς για έκδοση κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, προπαγανδίζοντας τους πειραματισμούς fast track εκδόσεων συντάξεων που οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις και κλωτσούν το πρόβλημα στο μέλλον.

Καθημερινά αποκαλύπτεται η συντηρητική πολιτική της Κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση που σταθερά αποσκοπεί στην εκχώρηση τμημάτων της στα ιδιωτικά συμφέροντα και στη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Καλούμε και τώρα την κυβέρνηση να υιοθετήσει την προγραμματική μας θέση για αυξήσεις στους συνταξιούχους από το 2023, ώστε να αντιμετωπιστούν οι απώλειες λόγω του πληθωρισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ