Τετάρτη 22.03.2023

13χρονη κατήγγειλε ότι συμμαθητής της έγραψε σε βίντεο προσωπικές τους στιγμές και στη συνέχεια τις διαμοίρασε στο σχολείο

Η εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για το αν έχει υπάρξει διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση δόθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από πλευράς μαθητών γυμνασίου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στις 8 Μαρτίου και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.

Κατά την ίδια πηγή, 13χρονος μαθητής του γυμνασίου φέρεται να είχε σχέση με μια συνομήλικη συμμαθήτριά του, να είχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές και να τις είχε μοιράσει σε άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και καθηγητές.

Στην υπόθεση φέρεται, μάλιστα, να έχει εμπλοκή και άλλη μία μαθήτρια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 13χρονη ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους τη διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας και να έχει κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου αυτών από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για τη λήψη καταθέσεων από τους ανηλίκους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.

Ήδη ο ένας εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων μαθητών κλήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη, στην Ασφάλεια και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ