Δευτέρα 15.07.2024

6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θεματικό τίτλο «Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας»,

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου έχει αναλάβει την διοργάνωση του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου με θεματικό τίτλο «Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας», το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι των νησιών του Αιγαίου (Λέσβου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων). Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Θεμάτων (Ι.Ε.ΘΕ.), Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου και προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Καθηγητές Οδοντιατρικής.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογό μας, τους επιστημονικούς φορείς του νησιού μας και την Οδοντιατρική κοινότητά στο σύνολό της, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου και θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στην Τελετή Έναρξης [Παρασκευή 5/7 – 19:30-21:00]. Παρόντες θα είναι οι Πρόεδροι των Οδοντιατρικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκειά της θα λάβει χώρα Τελετή Αδελφοποίησης του Συλλόγου μας με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (1η φορά στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Χώρας) καθώς και με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Η συντονισμένη προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, η παρουσία των εξαιρετικών ομιλητών, η πολύπλευρη θεματολογία του συνεδρίου και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παρέχουν τα εχέγγυα για μία άρτια και επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση. Αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή, ως Συνδιοργανωτές του συνεδρίου, στάθηκαν οι θεσμικοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού μας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου & Δήμος Χίου) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, καθώς και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και οι Χορηγοί του συνεδρίου, χωρίς τη συνδρομή των οποίων, θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Ορμώμενοι από τον θεματικό τίτλο, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε η απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου 6/7 να διεξαχθεί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Πριν την επιστημονική συνεδρία, μέρος της οποίας θα σχετίζεται με την ευεργετική επίδραση της μαστίχας Χίου στην στοματική και στη γενική υγεία, έχουν προγραμματισθεί ξεναγήσεις των συνέδρων και των συνοδών μελών στο χώρο του μουσείου που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας και ιδιαίτερα για τα Μαστιχοχώρια μας. Ευχαριστούμε την εταιρεία Mediterra_mastihashop για την ευγενική χορηγία της ανωτέρω εκδήλωσης.

Πέρα από το επιστημονικό περιεχόμενο, οι συμμετέχοντες συνάδελφοι και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί του Ομήρου, της μαστίχας και της ναυτοσύνης. Η πλούσια ιστορία, το πλήθος των μαγευτικών τοπίων και οι κρυστάλλινες παραλίες μας, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν τη μυροβόλο Χίο μοναδικό και ξεχωριστό προορισμό!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία σας,

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ