Τετάρτη 22.05.2024

36χρονος εξαπάτησε επιχείρηση γαλλικών συμφερόντων και απέσπασε 148.770 ευρώ

© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Για απάτη, ύψους 150.000 ευρώ, σε βάρος ανώνυμης εταιρείας με έδρα το Παρίσι, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διώκεται 36χρονος υπήκοος Γαλλίας, όπως προέκυψε από έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η δράση του Γάλλου στη Θεσσαλονικη

Ο 36χρονος εμφανιζόταν ως διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ιδιότητα αυτή ήρθε σε επικοινωνία με την επιχείρηση, τηλεφωνικά και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πείθοντάς την να συνεργαστούν.

«Με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος έπεισε τη γαλλική εταιρεία να μεταφέρει το ποσό των 148.770 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της μονοπρόσωπης εταιρείας που είχε ως μοναδικό δικαιούχο τον ίδιο και με τον τρόπο αυτό αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η απάτη, που φέρεται να τελέστηκε εντός του 2023, είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, ενώ για την ταυτοποίησή του κατηγορούμενου προηγήθηκε συνεργασία των ελληνικών και γαλλικών διωκτικών αρχών μέσω της Europol.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ