Τετάρτη 22.05.2024

21 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Δελτίο Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου, με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη σημασία της δημιουργικότητας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ανάπτυξης.
Επιπρόσθετα, Στο επιχειρηματικό περιβάλλον η καινοτομία και η δημιουργικότητα έχουν εξαιρετική σημασία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύουν στους τομείς της Έρευνας και της Ανάπτυξης
Η επιλογή της ποιότητας έναντι της ποσότητας, η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με την ένταξη της χρήσης του διαδικτύου σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες δημιουργούν μια νέα επιχειρηματική κουλτούρα, τη «νέα επιχειρηματικότητα»
Εν κατακλείδι , η ημέρα γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι οργανισμοί διοργανώνουν συνέδρια και εκθέσεις για να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα. Επίσης , κάποια σχολεία και πανεπιστήμια ενσωματώνουν δημιουργικές δραστηριότητες στο πρόγραμμα σπουδών τους για να εμπνεύσουν τους μαθητές να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, επιτρέποντας στους ανθρώπους να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με ένα παγκόσμιο κοινό.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος  και το Δ.Σ του συλλόγου ΠΕΣΑΕΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ