Τρίτη 31.01.2023

17χρονος ξύπνησε από θαύμα λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

Μία συνταρακτική ιστορία, που παραπέμπει σε ένα μικρό θαύμα, συνέβη στη Μυτιλήνη. Ένα 17χρονο αγόρι, είχε πέσει σε κώμα μετά από σοβαρό τροχαίο και παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών φαινόταν ότι τελικά δεν θα σωθεί. Επανήλθε όμως εκπλήσσοντας τους πάντες λίγο πριν μάλιστα οι γονείς του δωρίσουν τα όργανα του.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2022 στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο 17χρονος Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.


Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. Όλα δείχνουν ότι η μάχη οδηγείται σε ήττα.
Η μητέρα του στο σημείο αυτό άρχισε να ενημερώνεται για να δωρίσει ενδεχομένως τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις σε συνανθρώπους που κινδυνεύουν. Λίγες ώρες αργότερα ο εγκέφαλος του 17χρονου αρχίζει να αντιδρά, όπως δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ