Κυριακή 28.05.2023

150 ξένοι ανταποκριτές από 20 χώρες θα καλύψουν τις αυριανές εκλογές – 340 οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου

Το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο επισκέφθηκε η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, λίγες ώρες πριν αρχίσει η προσέλευση στις κάλπες για τις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχουν διαπιστευθεί συνολικά περίπου 340 δημοσιογράφοι, οι 150 από 20 χώρες, οι οποίοι θα καλύψουν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η κ. Σπανού περιηγήθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου, ενημερώθηκε από τον κ. Γαλαμάτη για τις υπερσύγχρονες δυνατότητες και τις καινοτομίες του και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών του να συνδράμουν τους ανταποκριτές του εγχώριου και διεθνούς Τύπου στην
κάλυψη των δημοσιογραφικών αναγκών των αυριανών εκλογών.

Τέλος, εξήρε τη μέριμνα που έχει ληφθεί για την παροχή υπηρεσίας διερμηνείας, προς διευκόλυνση των ξένων δημοσιογράφων, αλλά – για πρώτη φορά – και της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στις ζωντανές καλύψεις και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι εκπρόσωποι του Τύπου που θα καλύψουν την εκλογική διαδικασία θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχουν διαπιστευθεί συνολικά περίπου 340 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ και μέλη συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών, εκ των οποίων οι 150 είναι ξένοι ανταποκριτές από 20 χώρες, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα ειδικά για την κάλυψη των εκλογών.

Πηγή: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ